PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Open perd participació pel canvi de dates

El cap de sèrie número dos, el gran mestre hindú Abhijeet Gupta, no es presenta a la primera ronda

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jugadors a la primera ronda.
Jugadors a la primera ronda. | FEVA
La 34a edició de l’Open internacional d’Andorra es va posar ahir en marxa amb canvi d’ubicació. L’hotel Panorama d’Escaldes-Engordany acull la competició fins l’11 d’agost. El canvi de dates fa que la participació baixi fins els 128 participants.
 
El torneig va córrer perill de no disputar-se al no arribar a un acord amb el recinte hoteler d’Erts on es disputava. «Pensàvem que aquest any no es podia fer. Ho hem hagut de fer tot en dos mesos», assegura Francesc Rechi, president de la Federació d’Escacs Valls d’Andorra. Les presses va provocar que per disposició les dates s’haguessin de canviar, passant del juliol a l’agost. Aquesta circumstància provoca que jugadors que tenien planificat el seu calendari no hi puguin prendre part, reduïnt-se el número del voltant als 170 que eren habituals. Hi participen tretze grans mestres i 10 mestres internacionals. En total hi són representats una vintena de països. Andorra compta amb una vintena de jugadors. Qui té millor rànquing és Robert Alomà, que es troba al tretzè lloc del torneig. El cap de sèrie és el peruà Julio Granda, campió els últims dos anys. A principi de la setmana vinent visitaran el torneig el president de la federació internacional, Georgios Makropoulos, i el vicepresident d’aquest organisme i president de l’ens espanyol, Javier Ochoa.
 
Pel que fa a la competició, la primera ronda finalitzava amb l’única sorpresa que l’hindú Abhijeet Gupta, cap de sèrie número dos del torneig, no es va presentar. Els organitzadors no coneixen els motius de l’absència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT