PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moviments al MoraBanc: Arriba Nacho Martín i marxa Bogdanovic

El veterà aler-pivot castellà prové del Movistar Estudiantes i signa contracte per una temporada

Per EL PERIÒDIC

Nacho Martín, amb la pilota a les mans, a l’últim partit de la temporada passada contra el Guipúscoa.
Nacho Martín, amb la pilota a les mans, a l’últim partit de la temporada passada contra el Guipúscoa. | ACB Photo / L. García
El BC MoraBanc Andorra tindrà ben poc a veure al que va ser el curs passat. Ahir va ser un dia de moviments. Mentre que pel matí es confirmava la baixa de Luka Bogdanovic, que marxa al Divina Seguros Joventut, per la tarda es confirmava l’arribada de Nacho Martín. Canvi de cromos en la posició d’aler-pivot. El nou fitxatge prové del Movistar Estudiantes, on va passar les dues últimes temporades. Signa contracte per una campanya.
 
Nascut a Valladolid fa 33 anys i de 2,05 metres, es va formar a l’FC Barcelona i va debutar a l’ACB amb el Granada. També va passar per la LEB Or, però a la màxima categoria va estar al Valladolid i Gran Canària. Amb l’Estudiantes el curs passat va realitzar una mitjana de catorze punts, set rebots i quinze de valoració per enfrontament. La seva incorporació es produeix perquè «ens dona una solidesa en el joc interior per la seva experiència i coneixement de la lliga, que pensem que per l’equilibri del nostre equip era molt important buscar la figura d’un jugador amb la seva energia i els seus coneixements del joc», exposa el director general del MoraBanc, Francesc Solana, que destaca especialment les possibilitats que aporta a la pista respecte a la resta de jugadors. El seu fitxatge es produeix «no pel seu rendiment, sinó per la millora que tindrà en els seus companys. Pel seu coneixement del joc fa que sigui un jugador importantíssim».
 
Per la seva banda, Bogdanovic seguirà a la Lliga Endesa i jugarà en un dels seus exequips a la categoria, la Penya, amb el que havia estat dues temporades entre el 2008 i el 2010. El serbi signa per una temporada com a verd-i-negre. És el sisè jugador de la plantilla andorrana que no segueix. Anteriorment es van confirmar les baixes de Víctor Sada, Betinho Gomes, Shawn Jones, Stephen Holt i Vojdan Stojanovski. Amb la marxa del balcànic només queda per definir el futur de dos jugadors, Daniel Clak i Sergi Pino. Els que tenen contracte en vigor de la temporada anterior són David Navarro, Giorgi Shermadini, Thomas Schreiner, mentre que s’han produït les altes de Guille Colom, Andrew Albicy, Beka Burjanadze i David Jelinek.
 
Pretemporada / L’ACB engega aquest estiu el Circuit de Pretemporada Movistar, amb un format amb dues seus i dotze equips de la Lliga Endesa competint-hi per a que vagin agafant la forma. El MoraBanc jugarà del 2 al 4 de setembre a Sant Julià de Vilatorta en el 32è Torneig BBVA de Bàsquet, on també hi competiran l’FC Barcelona Lassa, València Basket, Baloncesto Sevilla, Divina Seguros Joventut i ICL Manresa.L’altre esdeveniment serà a Lleida, del 9 a l’11 d’aquell mes, amb el Laboral Kutxa Baskonia, Herbalife Gran Canaria, UCAM Murcia, Montakit Fuenlabrada, Iberostar Tenerife i Dominion Bilbao Basket.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT