PUBLICITAT

Una avaria de Telefónica satura les trucades a l'estranger

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Una avaria de la companyia espanyola Telefónica va causar ahir importants congestions en el tràfic de trucades entre Andorra i l'estranger. L'empresa espanyola va confirmar al matí a Andorra Telecom la incidència a la xarxa de transport de veu entre Espanya i el Principat, que va notar-se durant tot el dia. La parapública va informar que desconeix quan podrà reparar-se l'avaria.

Com a conseqüència de la incidència, la xarxa telefònica va patir una degradació del seu servei, ja que totes les trucades internacionals van haver de passar per les xarxes de transport que el Principat té amb França. La congestió de trucades va provocar que els usuaris no poguessin trucar a l'estranger en certs moments del dia en què es va acumular un important nombre de trucades. Quan els clients ho intentaven, es perdia la línia. L'afectació es va produir de manera aleatòria i també va patir-se en sentit contrari, és a dir, en trucades des de l'estranger cap al Principat.

Durant tota la jornada d'ahir, Telefónica va estar supervisant les seves xarxes de transport per tal de resoldre el problema tècnic el més aviat possible, sense poder assegurar cap termini de resolució. Andorra Telecom està en contacte amb Telefónica, però també amb els altres operadors, per cercar alternatives de transport provisionals i causar el mínim de molèsties als clients. Una de les possibilitats passa per la instal.lació d'una xarxa de transport provisional per evitar la congestió de trucades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT