PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Callant em convertiria en còmplice»

Una dona que ha patit violència masclista exposa el seu cas i anima les víctimes a demanar ajuda

Per Esther Jover Martin

| TONY LARA
Stop Violències ha difós el Conveni d’Istanbul al seu perfil de Facebook. Una dona, Diana Martin, ha volgut aportar el seu testimoni: «A mi se’m va atendre després de tres setmanes (...) d’haver trucat al telèfon 181, però al meu fill, no. Em van dir que no hi havia recursos públics i que havia de pagar-ho de la meva butxaca (...), en un moment que la meva exparella m’ho havia robat tot (...) i havia hagut de sortir corrent d’on vivia amb el meu fill, donat que en haver-hi dos propietaris de l’immoble (...), la llei no permet que una de les parts no tingui accés a l’immoble». 
 
La testimoni explica que després de quatre anys i de presentar demandes, «la Batllia diu estar saturada (...). A la Batllia he hagut de sentir coses com ‘ah!, però no et pegava!’» . Martin lamenta que «falta molta formació en algunes persones que se suposa haurien d’ajudar en moments límit a les persones amb dificultats i, sobretot, en persones que dicten sentències que determinen el futur de la vida de les persones que estan a les seves mans, per no dir el poc tacte de molts advocats/des que (sembla) l’únic que importa és que paguis els megahonoraris per endavant i després espavila’t». 
 
La dona llença un missatge a les víctimes: «Callant em convertiria en còmplice del maltractador psicològic, econòmic i social del meu fill i meu. I vull llançar un missatge d’optimisme a totes aquelles persones que estiguin en una situació similar: demana ajuda! No t’ha matat, no ha pogut amb tu! Val la pena viure. Tornaràs a somriure i a ser feliç. Hi ha gent i experiències meravelloses esperant-te!». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT