L’Audax Energia conclou onzè a la Copa del Rei

Lescano passarà pel quiròfan i es perd el que queda de temporada

Per EL PERIÒDIC

L’Audax Energia, en una de les regates a la Copa del Rei.
L’Audax Energia, en una de les regates a la Copa del Rei. | Copa del Rey Mapre
La millora a la classificació general finalment no va arribar. L’Audax Energia afrontava la darrera jornada de la Copa del Rei amb la intenció de guanyar alguna posició i deixar l’onzena plaça que ocupava des del primer dia. Així doncs, conclou penúltim de la classe IRC 1.

A les dues darreres ragates el vaixell on es troba Marcel Lescano va concloure a l’onzena plaça, posició a la que va estar abonat en bona part de la competició. De les 9 curses disputades, en cinc va signar aquest lloc. A les altres quatre era desè. A la general conclou amb 84 punts. El campió va ser l’Azzurra, l’actual campió mundial de la classe. Va ser líder des de la primera prova i finalitza amb 16. Segon és l’Alegre amb 20 i tercer el Paprec Recyclage amb 20,5. Bona part de la flota de l’IRC 1 era totalment professional, el que va ser un handicap important per a enfrontar-s’hi. «Acabem amb un regust agredolç perquè ens donem compte que podem estar allí. Hem vist que no estem tan lluny i que quan fem les coses perfectes estem a prop, però quan cometen qualsevol tipus d’errada a la mínima tothom et passa per davant. Competiem a la classe més professional i això es nota», assenyala Lescano. A l’equip «ens falta arreglar les petites errades que fem, que ens costen uns segons que són decisius. Això se soluciona entrenant encara més».

Per al regatista andorrà la temporada s’ha acabat. El mes vinent passarà pel quiròfan per a que li posin un lligament creuat anterior, que actualment no té. La recuperació provocarà que no pugui competir en el que queda d’any i continuar amb el programa de proves que té l’Audax Energia.