PUBLICITAT

Lleida

Creu Roja Lleida atén un 7% més de persones que el passat any

L’entitat humanitària ha donat servei a 35.165 ciutadans

Per EL PERIÒDIC

Membres de la Creu Roja efectuen un servei a Catalunya.
Membres de la Creu Roja efectuen un servei a Catalunya. | CREU ROJA LLEIDA
Creu Roja Lleida va atendre durant el 2015 un total de 35.165 persones en tots els seus àmbits d’intervenció. Aquesta xifra representa un increment del 7% en relació al 2014, segons informa l’ACN.
Des de l’entitat es relaciona aquest augment amb el fet que cada cop més persones i famílies amb dificultats econòmiques es veuen obligades a deixar de dependre de familiars o amics, com havien vingut fent en els darrers temps. A més, hi ha moltes famílies que tenen uns ingressos inferiors als 500 euros. 
 
D’altra banda, el 54% de les persones que van requerir el suport de l’entitat humanitària a la demarcació van ser dones. L’entitat creu que aquest increment és degut al fet que la dona cada cop pren un paper més rellevant en el nucli familiar i també perquè moltes dones opten per pujar elles soles els seus fills, segons ha remarcat la presidenta de la Creu Roja LLeida. 
 
Una altra dada rellevant és l’increment dels ajuts destinats a habitatges que ofereix Creu Roja, dels quals l’any passat se’n van beneficiar 1.342 lleidatans, un 424% més que durant el 2014. Aquest increment respon al fet que l’entitat va triplicar durant el passat any el pressupost que es destina a aquesta tipologia d’ajuts per intentar atendre la important demanda de sol·licitants. Així mateix, Creu Roja va atendre 16.368 infants i joves, un 21% més que l’any 2014. 
 
Un any molt dur / Creu Roja Lleida considera que el 2015 va ser un any «molt dur» per l’entitat, ja que «semblava que s’havia tocat sostre i no va ser així», tal com demostra l’increment de persones ateses per l’entitat. 
 
Els projectes que desenvolupa Creu Roja Lleida tenen diversos objectius com, per exemple, facilitar que les persones puguin seguir residint a casa seva i evitar la institucionalització. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT