PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'hora de Sallés als Jocs de Rio de Janeiro

La judoca andorrana debuta avui en la categoria de -63kg contra l'australiana Haecker, una rival superior «però no impossible»

Per Iván Moure

A l’equerra, Laura Sallés i el seu entrenador, Dani Garcia, el divendres passat amb la tricolor i el logo dels Jocs. A la dreta, el quadre femení de -63 kg.
A l’equerra, Laura Sallés i el seu entrenador, Dani Garcia, el divendres passat amb la tricolor i el logo dels Jocs. A la dreta, el quadre femení de -63 kg. | FACEBOOK
Laura Sallés és la protagonista tricolor d’avui a Rio de Janeiro després d’un cap  de setmana en el qual han competit als Jocs Olímpics la tiradora Esther Barrugués i el nedador Pol Arias. Arriba el torn de judo i en la categoria de -63 quilos, la representant andorrana ha estat enquadrada en la primera ronda –els setzens de final– amb l’alemanya nacionalitzada australiana Katharina Haecker. El combat serà a les 20.21 hores d’Andorra.
 
L’entrenador de la representant de la Fandjudo, Dani Garcia, va deixar clar que la favorita és l’australiana, la 17a del rànquing mundial. «Laura és la 62a. La diferència és evident, però tampoc no ha estat un sorteig dolent. Diguem que no és impossible guanyar-la».
 
Sallés fa cinc dies que és al Brasil i ja està completament adaptada a l’horari. Tècnic i alumna ja s’han familiaritzat amb tot el que els envolta, han pogut entrenar a diari i visitar l’Arena Carioca 2, allà on la judoca tricolor vol repetir la fita de Garcia als Jocs de Londres, on va fer història en convertir-se en el primer andorrà que supera una ronda. «Llavors ella era l’entrenadora i jo el lluitador. Ara s’han invertit els papers, però és una situació més natural per l’edat», rememora un Dani que va assegurar: «Fa quatre anys ella m’ho va donar tot mastegat i és hora de tornar-li, facilitar-li la feina perquè arribi en les millors condicions possibles. Ella és ara la protagonista. Té el nivell i està preparada».
 
Garcia no veu nerviosa a Sallés. De fet, ella va assegurar ahir: «Estic amb moltes ganes de trepitjar ja el tatami». Reconeixia estar una mica cansada, cosa normal perquè a les vuit de la tarda –la una de la matinada a Andorra– havia de passar per la bàscula i com és habitual en els lluitadors tenia l’agenda del dia ocupada en baixar el pes, a primera hora del matí en 64,5 kg. «Amb una bona alimentació i descans podré recuperar-me», apunta.
 
Arriba el final d’un camí de quatre anys de preparació i la representant andorrana se sent satisfeta perquè ha donat el màxim durant aquest temps: «He entrenat molt dur i arribo forta, ràpida i amb confiança». Un punt a favor és que no ha calgut fer un scouting de la rival tot i que viu a l’altra punta del planeta, ja que ja l’havia vist en acció anteriorment. «Hem coincidit en estades a Castelldefels i sé contra qui m’enfronto. Hem fet combat en entrenaments i és realment forta. No he de deixar que se’m pugi a sobre». Per a Garcia, l’estratègia a seguir és molt clara: «A mida que passi el temps, augmentaran les opcions de guanyar de Laura. Tindrà davant una lluitadora explosiva, que va de més a menys, però ella té més resistència». És més. Segons va assegurar l’andorrana, «el més bo que tinc és que quan les rivals baixen el ritme, jo faig una pujada». Així que com diu Garcia, Haecker és la favorita, però Sallés té l’arma perfecta per poder donar la sorpresa i accedir als vuitens.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT