PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia deté tres persones per una onada de robatoris a vehicles

Els tres detinguts són d’origen ucraïnès, no residents, i van passar ahir a disposició judicial / Els presumptes autors usaven un aparell electrònic per obrir els cotxes sense forçar-los

Per L.R.

33 El dispositiu electrònic que utilitzaven els lladres per escanejar i reemetre les freqüències de les claus dels vehicles i així obrir-los sense forçar-los.
33 El dispositiu electrònic que utilitzaven els lladres per escanejar i reemetre les freqüències de les claus dels vehicles i així obrir-los sense forçar-los. | POLICIA
El Cos de Policia va detenir dissabte passat tres persones com a presumptes autors d’un seguit de robatoris a l’interior de diversos vehicles que s’han dut a terme els darrers mesos al Principat. Segons va informar la Policia, els detinguts són tres homes d’origen ucraïnès i no residents de 51, 37, i 27 anys respectivament. Tots ells van passar ahir a disposició judicial.

Els presumptes autors dels furts continuats haurien utilitzat un dispositiu electrònic il·lícit per accedir a l’interior dels cotxes. Es tracta d’un aparell tecnològic que permet escanejar i reproduir les freqüències emeses per les claus dels automòbils amb obertura i tancament electrònics sense necessitat de forçar les portes.
Va ser precisament aquest indici el que va fer que la Policia comencés a investigar el cas. A principis de juliol d’enguany, els agents detecten un increment significatiu del nombre de denúncies per robatoris a l’interior de vehicles amb el denominador comú que cap dels cotxes presentava signes de forçament ni cap desperfecte en els seus sistemes mecànics d’obertura.

Després d’un mes d’investigació, les autoritats van detectar el passat dissabte la presència del grup de lladres en territori andorrà i van establir un ampli dispositiu de seguiment i vigilància per tal de detenir-los. Finalment, van poder identificar els tres individus i conèixer més detalladament el procediment que feien servir. Tal com va explicar el Cos de Policia a través d’un comunicat, cada component del grup tenir un rol concret i específic dins de l’execució dels fets. Els papers a dur a terme eren el de transportista, vigilància, execució del fet i recuperació de la mercaderia. Aquesta organització denota, explicava la Policia, un grau important de professionalització i organització dels delinqüents.
Els tres individus, que van ser detinguts pocs minuts abans de les onze del matí al Pas de la Casa, se’ls hauria pogut relacionar amb els altres furts de característiques similars a través d’alguns objectes que no van ser revelats i que els incriminarien.

En el moment de la detenció es va recuperar el dispositiu electrònic amb el qual obrien les portes dels vehicles sense forçar-les, així com també la mercaderia sostreta pels individus durant aquella jornada. En aquest cas, com en la resta de robatoris que presumptament havien realitzat, es van trobar objectes de tot tipus, des de diners, càmeres fotogràfiques i ordinadors portàtils, fins a productes de neteja o de menjar. La majoria dels objectes van ser retornats als seus propietaris.

Pel que han pogut constatar els agents fins ara, els vehicles als quals volien robar no eren triats a l’atzar, sinó que buscaven majoritàriament automòbils de turistes amb l’objectiu de sostreure les possibles compres realitzades al Principat. Per aquest motiu, en moltes de les ocasions la mercaderia robada no tenia un gran valor econòmic però sí que causava inseguretat entre els ciutadans i també entre els visitants. Amb tot, la Policia desconeix encara el nombre exacte de furts que haurien realitzat al país, així com el valor econòmic d’aquests però asseguren que es tracta d’una xifra de robatoris important.

La Policia segueix encara investigant per confirmar si, tal com tot sembla indiciar, els detinguts tenien antecedents per actuacions similars a altres països. De la mateixa manera, estudiaran com i d’on van aconseguir el dispositiu electrònic per tal d’evitar que aquest fet es pugui repetir amb altres bandes delictives. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT