PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Festa Major de la capital seguirà potenciant el centre de la vila

Marsol destaca l’èxit de participació dels ciutadans i visitants

Per ESTEFANIA GRACIA

La cònsol major de la parròquia, a l’esquerra de la imatge, durant l’arrossada de Festa Major, ahir.
La cònsol major de la parròquia, a l’esquerra de la imatge, durant l’arrossada de Festa Major, ahir. | MARICEL BLANCH
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar ahir el gran èxit que ha tingut la Festa Major d’enguany. Marsol va fer un balanç «molt positiu» del decurs de tota la festa destacant que hi han participat «molts ciutadans i visitants de totes les edats». 
 
En aquest sentit, «hi ha hagut una resposta molt bona i l’ambient de festa ha estat present en els carrers i durant totes les activitats, així com en els concerts». La cònsol també va destacar que no hi ha hagut «cap incident important a remarcar, tot ha funcionat molt bé». 
 
Nou escenari / Pel que fa al canvi d’ubicació de l’escenari principal, que aquest any s’ha decidit situar a la plaça Guillemó, Marsol va matisar que ha funcionat «perfectament. Hem tornat la festa major al vell mig del poble i aquest ha estat –des del nostre punt de vista– un fet molt positiu». La cònsol va posar com a exemple l’actuació de La Principal de la Bisbal. «Diumenge la plaça va estar plena, hi havia persones de tot el país, mentre que abans (quan l’actuació es feia en la carpa situada darrere dels magatzems Pyrénées) no hi anava tanta gent, perquè era un lloc tancat i no era còmode». 
 
A més, la consol va puntualitzar que vers la grandària de l’escenari principal, no hi ha ningú «que s’hagi queixat directament. L’escenari es va fer sobretot pel concert de Fangoria i la idea es continuar la festa major amb aquest format; continuar potenciant la plaça Guillemó i la plaça del Poble per portar la festa al centre de la parròquia».
 
Capitalitat / Durant la presentació del programa de la Festa Major d’Andorra la Vella d’enguay els cònsols van destacar la importància de recuperar la capitalitat de la parròquia amb esdeveniments com aquests. 
 
I un cop finalitzada, Marsol va matisar que aquest any Andorra la Vella ha tingut «una Festa Major de capital. S’ha tornat a veure a les persones implicades i tots estan molt contents, per tant, continuarem en aquesta direcció, tot i que encara haurem de fer uns canvis de cara al proper any per millorar-la». 
 
En aquest sentit, «farem una reunió interna amb tot el personal del comú que ha treballat directament en la Festa Major i parlarem amb els ciutadans mes afectats per fer valoracions». 
 
Neteja de Festa Major / Pel que fa a la neteja que s’ha efectuat durant els dies de Festa Major, Marsol va assegurar que ha «funcionat perfectament, hem fet grans esforços i veritablement estem molt contents del departament d’higiene, perquè el servei s’ha esforçat –com ja fa dies, doncs des que estem nosaltres en aquest comú la parroquià ha canviat, està neta– i ha treballat fins tard». De manera que ningú ha pogut dir que degut a la Festa Major la parròquia ha estat «bruta».
 
Una Festa major per a tots / En relació a algunes queixes que s’han ocasionat per part dels veïns de les zones centrals, com la plaça Guillemó, Marsol va destacar que tot i que són  «tres persones les que han tramés una queixa directa, la Festa Major es fa pensant en la majoria de la ciutadania» i no per una part d’aquesta. 
 
Tot i això, la cònsol major de la capital va destacar que els veïns estan en tot «el seu dret» de presentar queixes i manifestar les seves molèsties. Matisant que al tractar-se de queixes molt puntuals «no li donaria cap importància a aquest fet», doncs «les coses no es poden fer en interès d’uns quants».
 
Darrers esdeveniments/ El darrer acte de Festa Major de la capital va ser el concert de la Fundación Tony Manero. Que va omplir la plaça Guillemó amb versions dels anys 70 i 80.   

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT