PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 300 conductors sancionats per excés de velocitat en un mes

El total de multes equival a un import superior als 16.600 euros

Per EL PERIÒDIC

Un motorista passa enfront d’un radar, ubicat a Escaldes-Engordany.
Un motorista passa enfront d’un radar, ubicat a Escaldes-Engordany. | TONY LARA
En el transcurs d’un sol mes, el passat juny, més de 300 persones van ser sancionades per sobrepassar els límits de velocitat permesos. En total, la suma d’aquestes multes ascendeix a més de 16.600 euros que els infractors hauran de satisfer al servei de la Policia abans no finalitzi la setmana per evitar que es procedeixi  per la via executiva mitjançant la tramesa dels expedients a la Batllia.

Més de 300 persones/ Si la xifra és per si sola prou considerable, val a dir que la darrera llista amb què el Butlletí Oficial dóna a conèixer les multes que el cos d’ordre té pendents de cobrament només inclou aquelles persones a qui no s’ha trobat a les seves llars a l’hora de dur-los la carta amb què se’ls avisa de la imposició; la xifra de més de 300 conductors és encara més ampla.

Muntant de 16.600 euros/ A més d’incloure els conductors enxampats pels aparells de radar a una velocitat superior a la recomanada i permesa, l’enumeració de conductors també inclou alguns pagaments pendents corresponents als mesos anteriors, des del passat febrer. El muntant total de les 398 sancions que el BOPA va fer públiques en la seva darrera actualització ascendeixen als 16.623 euros, en total.

La majoria de les infraccions han estat comeses a títol personal, però cal destacar també la presència dle nom d’empreses a la llista. N’hi ha, fins i tot, que apareixen repetides vegades. Pel que fa a les quantitats que cadascun dels particulars infractors han de satisfer, es tracta, sobretot de multes de 42 euros i escaig. No obstant, les imposicions oscil·len entre els 24 i els 90 euros. Només un persona va superar el control a tal velocitat que haurà de pagar una multa de 120 duros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT