PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc fitxa l’aler grec Thanasis Antetokounmpo

Germà de l’ex del CAI que triomfa a l’NBA, donarà un plus en rebot i defensa

Per Iván Moure

Thanasis Antetokounmpo, en un partit amb el Westchester Knicks.
Thanasis Antetokounmpo, en un partit amb el Westchester Knicks. | El Periòdic
No confonem. No és aquell jugador que el CAI va rescatar de la segona divisió grega al 2012 i que ara està triomfant a l’NBA amb els Milwaukee Bucks. Aquell és Giannis Antetokounmpo, germà de Thanasis, que des d’ahir és nou jugador del MoraBanc Andorra. Fins ara no ha demostrat ser tan bo, però realment té molt bona pinta.
 
De 24 anys i 2,01 metres, aquest aler grec de pares nigerians és un prodigi físic que també es va iniciar al Filathlitikos hel·lè, amb un promig de 12,2 punts i 4,9 rebots. D’allà va anar directament a la D-League al 2013 i, seleccionat pels Delaware 87ers en la novena posició, va fer una mitjana de 12,3 punts, 5,1 rebots i 1,8 assistències en els 141 partits que va disputar en la segona millor lliga de Nord-Amèrica. Això el va permetre ser escollit el número 51 del draft del 2014 pels New York Knicks, equip amb el qual va arribar a debutar l’any passat –contra Phoenix Suns, anotant 2 punts en els dos minuts que va ser a la pista– amb un contracte llampec de deu dies, tot i que ha estat jugant  als Westchester Knicks.
 
NO NOMÉS TÉ BONS NÚMEROS EN ATAC / Les bones xifres ofensives de Thanasis venen acompanyades per la seva bona manera de defensar, que el van fer ser seleccionat en el tercer millor quintet defensiu de l’NBA Development League el 2014, d’aquí que el director general del MoraBanc, Francesc Solana, es mostrés «molt content» per la seva incorporació assegurant que es tracta d’un jugador que «ens farà donar un salt endavant molt important en la part defensiva i rebotejadora perquè té una gran capacitat física» a més d’afegir que es tracta d’un jugador «en progressió» del qual s’esperen «grans coses i molt espectacle».
 
El germà gran dels Antetokounmpo va ser preseleccionat amb l’equip nacional de Nigèria per als Jocs de Río el maig passat però va rebutjar l’oferta i es va decantar per Grècia, país amb el qual ha estat seleccionat per al Torneig Olímmpic de Torí 2016 classificatori per al Mundial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT