PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Oci a Grandvalira, Vallnord i Naturlandia

L’estiu permet gaudi en plenitud de la naturalesa andorrana a través dels seus parcs d’activitats

Per EL PERIÒDIC

Un nen en una de les atraccions d’una de les estacions del país.
Un nen en una de les atraccions d’una de les estacions del país. | TONY LARA
Grandvalira i Vallnord són les estacions d’esquí amb més renom de tot Andorra. Durant l’hivern es converteixen en un blanc infinit de neu, però amb l’arribada de l’estiu canvien per donar pas a una altra oferta. Juntament amb Naturlandia esdevenen parcs d’oci d’estiu, i tot i les seves ubicacions per diversos punts del Principat, Grandvalira, Vallnord i Naturlandia, comparteixen un tret en comú, un paisatge excepcional: el del Pirineu andorrà.
 
Grandvalira, l’estació d’esquí més gran dels Pirineus, ofereix a l’estiu moltes i diverses activitats; jugar a Golf a Soldeu, anar al Parc de Canillo on es pot passar un gran dia de lleure en família fent: tir amb arc, tubbing, passeig amb cavall o recorrent la parròquia per diversos camins en bicicleta i fins tot, per aquells més aventurers, anar amb kart a El Tarter. Les seves propostes, però, van més enllà, amb una oferta d’excursions que et permeten perdre’t entre les muntanyes andorranes i desconnectar de la rutina; fer senderisme per les parròquies de Canillo i Encamp, travessar amb el Funicamp tota la vall de Cortals o bé anar al llac de Pessons i poder contemplar el circ glacial granític més gran del Principat d’Andorra.
 
Vallnord, en canvi, aposta estiu rere estiu pel Parc Agustina, un parc d’oci familiar situat a Arcalís en el que es poden desenvolupar jocs ambientats en els personatges infantils de l’estació, el Max i el Leo. En aquest espai els més petits poden gaudir de castells inflables i llits elàstics i també s’hi poden fer sortides en quad. Vallnord té un dels paratges més visitats del Principat, els llacs de Tristania, una veritable meravella formada per tres llacs. Alhora que durant els mesos del període estiuenc, es pot pujar fins al port de Creussans, un recorregut que et permet gaudir d’unes vistes excepcionals de tot el Pirineu.
 
A Pal, l’estació de Vallnord, ofereix també múltiples opcions com l’escola d’activitats a l’aire lliure formada per tallers, gimcanes, kàrtings, vies ferrades o recorreguts en bicicleta, tot aprofitant que els més menuts tenen vacances durant aquests mesos. A La Massana hi ha el Mountain Park, un espai ideal per passar el dia amb família, amb jump, tirolina, tir amb arc i fins i tot, per recórrer el paisatge andorrà a través de trineu tirat per gossos. I sense desplaçar-nos d’aquesta parròquia hi trobem el Bike Park, que el seu accés permet la lliure utilització dels circuits i remuntadors pels amants de la bicicleta. 
 
Naturlandia, situada a la parròquia de Sant Julià de Lòria i endinsada en La Rabassa, consta de dues cotes per gaudir de les seves activitats. La cota 1600 destaca per tenir el Tobotronc, el tobogan de natura més llarg del món, i altres activitats de diversió com: tirolina, bump ball, llits elàstics i castells inflables, paintball o buggy. O bé la cota 2000 amb una oferta d’oci que et permetrà endinsar-te en la natura més pura, visitant el parc d’animals amb les espècies més representatives del Pirineu com l’´ós bru o bé una granja d’animals. Encara que, també s’hi poden fer jocs de més aventura com quads o baixar per un tobogan de muntanya, conegut com a tubby.
 
El país andorrà és molt conegut per l’hivern i per les seves propostes relacionades amb el món de l’esquí. Però, l’experiència de poder conèixer el Principat queda molt més enllà d’aquest esport,  durant els mesos d’estiu Andorra té una oferta variada de propostes d’oci i aventura per gaudir de la natura i per relaxar-se entre les muntanyes dels Pirineus, tot recorrent el país a través de les activitats que proposen els parcs de Grandvalira, Vallnord i Naturlandia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT