PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Unicef Andorra destina 406.000 euros a projectes sobre el terreny

La xifra invertida suposa el 76,5% dels recursos que va generar el 2015, que van ser 531.000

Per EL PERIÒDIC

Imatge de la campanya de recaptació d’Unicef Andorra per la lluita contra la desnutrició infantil.
Imatge de la campanya de recaptació d’Unicef Andorra per la lluita contra la desnutrició infantil. | EL PERIÒDIC
La memòria d’activitats del 2015 feta pública per Unicef Andorra indica que va destinar l’any passat 406.247,67 euros a projectes sobre el terreny i emergències, el que suposa el 76,52% dels recursos totals que va gestionar, que van arribar a 530.929,70 euros (515.929,70 provinents d’ingressos i 15.000 de fons propis). La resta, 124.682,03 euros, van ser destinats per a programes de sensibilització a Andorra i despeses de funcionament. Més de la meitat dels ingressos provenen d’aportacions de socis i donants privats i altres entitats no lucratives. Pel que fa a la utilització dels fons, la majoria, més del 80%, es van destinar als projectes de l’entitat en tres països africans: República del Congo, República Centre Africana i el Camerún. 
 
Unicef Andorra desglossa els ingressos i la destinació que en va fer dels fons de què disposava. El total d’ingressos es distribueixen de la manera següent: el 51% corresponen a les aportacions de socis i donants privats i altres entitats no lucratives; el 23% provenen dels convenis signats amb les empreses aliades; el 10% s’obté pels actes de recaptació; el 8% procedeix de la Plataforma d’ONG per a les campanyes d’emergència, i el 8% correspon a subvencions públiques.
 
Pel que fa a la utilització dels fons, el 84% s’ha destinat als projectes i programes finançats pel Comitè. D’aquests fons, un 91% s’ha destinat als projectes a la República Centre Africana, República del Congo i Camerun i a les campanyes d’emergència obertes conjuntament amb la Plataforma d’ONG d’Andorra (Vanuatu, Ebola i desplaçats pel conflicte a Síria). El 9% restant s’ha invertit en les programes de sensibilització, advocacia i comunicació a Andorra. Finalment, el 16% restant s’ha destinat a les despeses de funcionament que inclouen la gestió i l’administració i la recaptació i presència social. 
 
Diferents PROJECTES / Quant als projectes, l’entitat afirma que més de 33.000 infants i famílies de la República del Congo han pogut tenir accés a l’educació i els serveis de salut i més de 88.000 adolescents i joves al Camerun s’han beneficiat de campanyes per prevenir o tractar el VIH i la Sida. A més l’entitat a començat a col·laborar en un programa de suport als infants alliberats pels grups armats a la República Centre Africana amb l’objectiu d’arribar a més de 3.000 infants i adolescents. També s’ha donat resposta a les emergències del terratrèmol al Nepal, al tifó a Vanuatu, a l’epidèmia de l’Ebola i als desplaçats pels conflicte a Síria gràcies a la Plataforma d’ONG d’Andorra. 
 
L’entitat indica que tanca el 2015 amb una referència clau que marcarà el seu treball: els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que han de configurar l’agenda per a tots els actors polítics, econòmics i socials durant els pròxims 15 anys. Així, es mostra optimista en assenyalar l’any 2030 com a data per eradicar la pobresa infantii i s’han fixat 169 metes en les que la infància és protagonista. Els últims mesos, segons afirma Unicef Andorra, han estat també molt intensos en el treball de sensibilització a Andorra, on el comitè andorrà treballa per aconseguir un model de país amic de la infància a través dels projectes, entre d’altres, de les Parròquies Amigues de la Infància, l’Observatori de la Infància a Andorra i Vers un pacte per a la infància. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT