PUBLICITAT

Encamp

La Purito supera el límit d’inscrits i se’n va als 2.147

«La gent tindrà ganes de fer l’última pedalada abans de retirar-me», diu l'encara líder de Katusha

Per Iván Moure

Purito a la presentació de la cursa que porta el seu nom, ahir a Encamp.
Purito a la presentació de la cursa que porta el seu nom, ahir a Encamp. | Maricel Blanch
El ciclisme tornarà a ser protagonista aquest cap de setmana amb la disputa de La Purito, que finalment superarà el sostre d’inscrits –xifrat en 2.000– i se n’anirà als 2.147. «Hauríem superat fins i tot els 3.000 corredors, però era millor limitar la participació per qüestions de seguretat», va indicar Joaquim Rodríguez i segons la cònsol menor d’Encamp, Esther París, «el gram amfitrió» de la marxa cicloturista que porta el nom del, fins el 31 de desembre vinent, líder de Katusha.
 
Perquè tal i com va anunciar Purito el mes passat el dia de descans posterior al de l’etapa amb final a Arcalís del Tour de França, es retira. I Segons va indicar ahir: «La gent tindrà ganes de fer una pedalada amb mi ara que plego. Aquest serà segurament l’últim dorsal que porti».
Entre els participants també hi haurà alguns de renom com els exciclistes professionals Beloki, Chiappucci, Florencio, Edo i famosos d’altres esports com Toni Bou, Xavi Cardelús o Merhi.
 
Perquè tot hagi com ha d’anar, uns 50 voluntaris a peu i 35 més amb moto de la Federació Motociclista d’Andorra donaran el suport necessari al llarg dels 145 quilòmetres del recorregut llarg amb 5.200 metres de desnivell –i ascensions a Beixalís, el Coll d’Ordino, la Rabassa, la Gallina, la Comella i el final a Encamp, imitant l’etapa de l’any passat de la Vuelta–, el mitjà amb 80 km i 3.500 metres de desnivell, i el petit, de 28 km i 1.700.
 
Aquesta serà l’activitat estrella d’un cap de setmana que començarà dissabte amb la cronoescalada i que s’estirarà fins dilluns, amb una cursa per a nens que organitza l’esprint club i que es disputarà a Encamp. Per això, durant tot el cap de setmana estarà disponible i de manera gratuita per a tothom el funicamp s’avancen les festes de la parròquia aprofitant la Purito. «Serà una gran festa del cap de setmana, en la qual volem que la gent gaudeixi sense pensar en la competició i de la festa i la música que acompanyarà els dos dies», va anticipar Purito, en un dia en el qual es preveu bon temps, fins i tot una mica més suau que aquests dies de tanta calor. 
 
ES QUEDA A VIURE A ANDORRA / Així doncs, Purito continua sent un actiu de la bicicleta al Principat tot i que es retira, però que té clar que no té previst tornar a casa seva, Parets del Vallés, sinó que es queda a viure a Andorra de manera definitiva.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT