PUBLICITAT

Andorra la Vella

Alomà podria rellevar De la Riva com a primer tauler

El resident aspira a ser Gran Mestre i pot aconseguir la distinció per la via ràpida en aquesta competició

Per Iván Moure

Gelabert i la delegació que anirà a Bakú, ahir en la recepció a Govern.
Gelabert i la delegació que anirà a Bakú, ahir en la recepció a Govern. | C. G. / ANA
Andorra tornarà una edició més a participar a les Olimpíades d’Escacs que es disputen cada dos anys i que al 2016 toquen a Bakú (Azerbaidjan) a principis de setembre. Aquesta vegada, però, no està clar que Òscar de la Riva sigui el primer tauler del combinat tricolor. Entre ell –que porta 17 anys al país, on han nascut els seus dos fills– i l’altre resident que ha fitxat la Federació, Robert Alomà, està aquest privilegi. De la Riva és el que millor ELO té amb 2.495 i Alomà una mica menys, 2.438 però aquest últim té l’oportunitat d’obtenir el títol de Gran Mestre per la via ràpida en aquesta competició, ja que l’altra manera és la de jugar tres tornejos i fer una mitjana, cosa que pot demorar-se fins i tot tres o quatre anys. Ja en el seu dia, l’any 2004, De la Riva va aconseguir aquesta distinció a les Olimpíades de Calvià (Espanya).
 
Hi ha també dubtes entre el tercer i el quart taulell, al qual aspiren Joan Fernández i Raül Garcia. Com a reserva hi haurà Daniel José, el delegat serà Joan Antoni Fernández i el cap d’expedició, Martí Martínez a més del president, Francesc Rechi, que hi anirà també com a capità i representant al congrés FIDE. Tots set van ser ahir a Govern, on els van rebre abans d’anar a Bakú el secretari d’Esports, Jordi Cerqueda, i la ministra, Olga Gelabert.
 
D’altra banda, a l’Open d’Andorra tornen a estar al capdavant els peruans Juli Granda i Jorge Cori amb 7 punts, que ahir van vèncer a la vuitena jornada l’ucrainès Vovk (6 punts) i l’andorrà Alomà (5,5).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT