PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Santa Coloma se sent oblidada i demana més atenció del comú

Els veïns de la vila de la capital il·lustren la deixadesa amb la falta de presència del personal d’Higiene

Per MARISA DA COSTA

Un dels punts de l’avinguda d’Enclar que el comú projecta embellir properament tot aportant 200.000 euros.
Un dels punts de l’avinguda d’Enclar que el comú projecta embellir properament tot aportant 200.000 euros. | ÀLEX LARA
El fet que d’ençà un mes i mig enrere els dispensadors de bosses per a recollir les restes que deixen els gossos es trobin buits i no hagin estat proveïts, serveix als veïns de Santa Coloma per lamentar la deixadesa en què, asseguren, els té instal·lats el Comú de la població en què s’inscriuen. La presidenta de l’Associació de Veïns i de Comerciants de la Vila, Angi Morillas, fa de portaveu dels neguits que ha recollit els darrers mesos per part dels seus conciutadans per sol·licitar a l’Administració local «una major atenció» sense que això hagi d’anar en detriment d’altres zones de la parròquia. 
 
«Potser estàvem mal acostumats amb l’anterior comú, que –fes la feina millor o pitjor– habitualment organitzava reunions de poble», diu Morillas. La representant veïnal considera que «després de gairebé vuit mesos» al capdavant de la capital, l’equip liderat per Conxita Marsol ha tingut temps com per «assentar-se i planificar» una trobada amb els veïns de Santa Coloma per tal d’exposar-los els plans que té destinats a la vila la nova junta. La representant ha recollit darrerament i ara fa extensiu el descontent dels colomins pel que fa a l’esment que se’ls fa des del comú: «Un exemple és el fet que, en un acte organitzat a Santa Coloma amb motiu de la Festa Major d’Andorra la Vella, no hi hagués representació comunal de cap mena; ni de la banda dels mandataris ni del departament de cultura». Afegeix la falta de material per netejar el carrer després de passejar els gossos així com «la fortuna que som cívics i tenim el terra net» però, assegura, «per aquí fa mes i mig que no es passen. A aquest respecte, des de la corporació comunal es convida a l’Associació a demanar cita per a reunir-se amb els cònsols i s’insta a la «col·laboració ciutadana» per resoldre l’assumpte de les bosses, assegurant-se que no es tenia constància que en faltessin. 
 
Projecte d’embelliment/ En un altre ordre de coses, Angi Morillas va voler fer èmfasi en què «estem molt agraïts per la predisposició dels particulars a participar al projecte engegat per part del Comú per a l’avinguda Enclar» i que comportarà l’ampliació del número de carrils –incloent-t’hi un per a bicicletes– així com la construcció d’un passeig, entre altres millores. Amb aquesta acció des de la corporació s’impulsa precisament la voluntat d’embellir el poble, però malgrat això la presidenta de l’associació considera que, «amb els 200.000 euros que s’estalviaran gràcies a la participació dels actors privats, es podria potenciar l’embelliment de Santa Coloma». Encara en relació amb el projecte per a l’avinguda, Morillas manifesta dubtes al respecte de la intenció d’ubicar un arc lluminós prop del pont romànic de la Margineda. «Ja hi va haver molta polèmica amb la construcció de la benzinera tan a prop d’aquest punt», recorda, afegint que «esperem que s’estudiï bé la normativa per evitar de nou rebombori però sobretot per protegir la construcció». 
 
Projecte potent/ Durant la darrera sessió ordinària del consell de Comú d’Andorra la Vella, la cònsol major, Conxita Marsol, anunciava «un projecte potent» per a un edifici que, en l’actualitat, es troba sense activtat a la parròquia. Les reunions amb la seva propietat estan conduint a una entesa per tal que es posi la instal·lació a disposició de l’òrgan comunal per tal de donar-hi vida. Des de l’Associació de Veïns i de Comerciants de Santa Coloma es va valorar molt postivament aquesta voluntat i es va desitjar que aquest «projecte potent aporti clients al poble», que es troba prop d’aquesta construcció. «Esperem que amb aquesta iniciativa, que encara no sabem de què es tracta, els usuaris s’apropin als bars i als comerços de Santa Coloma, perquè estem molt morts. 
 
Programa de la festa major/ Un dels més recents dubtes dels veïns de Santa Coloma passa per la supressió del castell d’artificis del programa de la festa major d’enguany. Els focs tindran lloc de tota manera perquè, tal com va dir Morillas, es van suspendre a Andorra la Vella pel risc d’incendis. No obstant, es pregunta per què s’ha eliminat aquest acte quan «sempre, encara que no fossin tan espectaculars, Santa Coloma ha tingut focs». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT