PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moya debuta amb la intenció de rebaixar la seva millor marca

Es troba amb plena confiança per l’estat de forma amb el que arriba i pels entrenaments fets al Brasil

Per JOAN JOSEP BLASCO

Pol Moya espera a prendre la sortida en una competició d’aquesta temporada.
Pol Moya espera a prendre la sortida en una competició d’aquesta temporada. | Facebook
És l’últim dels esportistes andorrans en participar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Avui arrenca la competició d’atletisme, que conforma el major espectacle de l’esdeveniment. Pol Moya és un dels protagonistes en aquesta primera jornada sobre el tartà, fent-ho a l’Estadi Olímpic a les classificatòries de la prova dels 800 metres. Es troba en el seu millor moment i l’objectiu amb el que correrà serà el de millorar marca. Passar a semifinals és molt complicat.
 
Competirà a la sisena sèrie, juntament amb l’irlandès Mark English, el canadenc Brandon McBride, el catarià Abubaker Haydar Abdalla, el ghanès Alex Amankwah, el polonès Marcin Lewandowski, el marroquí Abdelati El Guesse i l’australià Jeffrey Riseley. Moya té la pitjor marca de tots ells. Qui arriba amb el millor registre de l’any és el canadenc, amb 1.43,95 minuts. Qui compta amb la millor marca personal és el polonès (1.43,72), que és l’actual subcampió d’Europa de la distància. La de Moya, obtinguda aquest mateix 2016, és d’1.48,75. 
 
Moya és conscient amb qui comparteix pista. «Estàs amb els millors del món i tots corren molt», assegura l’atleta andorrà, valorant que «he de ser realista i sé que estic molt lluny per passar a les semifinals. Sempre hi ha l’opció, però és molt difícil. Per tant, l’objectiu és fer marca si la cursa és ràpida. Si és lenta, estar el més al davant possible». Farà la seva cursa i en l’estratègia «tinc clar que no em posaré al davant», perquè a més li seria complicat mantenir el ritme. Es presenta a la prova en condicions immillorables. «Aquests dies he estat fent entrenaments que són dels millors de la temporada. Arribo en un molt bon nivell de forma», el que fa que el convenciment sigui el màxim: «Entrenant bé la confiança ve sola».
 
Bones sensacions / Qui el coneix millor que ningú és el seu pare i entrenador, Joan Ramon Moya. Tal i com el veu, no dubta que a la cita «arriba en el millor moment de la temporada. Tots els entrenaments que ha fet des del Campionat d’Espanya fins aquí han estat molt bons». Per com s’ha estat exercitant al Brasil els últims dies, «el veig molt tranquil i concentrat. És conscient d’on està, de la feina que ha fet i el que pot passar. A la prova dels 800 metres hi ha moltes coses que no pots dominar, com les empentes o que no sigui una cursa neta. Ara bé, en tot el que pot dominar està perfecte. No l’he vist mai tan segur com fins ara. El que transmet és molt bo». Està seguint una progressió amb el pas de les setmanes i «va a més», que fa que abans de prendre la sortida «no descartem fer un bon resultat», tot i que «sabem que serà complicat passar ronda». Per com està, «pot fer marca per l’estat de forma en el que es troba».
PUBLICITAT
PUBLICITAT