PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els germans España i Verdú competeixen a la Chinelle

L’esquiador té permís de la FAE per participar en curses de motos

Per EL PERIÒDIC

Xavi i Cristian España i Joan Verdú amb la moto que competiran.
Xavi i Cristian España i Joan Verdú amb la moto que competiran. | B. J.
Tres pilots andorrans participen aquest cap de setmana fent equip a la Chinelle, competició de resistència que es disputa a la localitat belga de Franchimont. Cristian i Xavi España, i Joan Verdú hi prenen part. Aquest últim ho fa amb el vist i plau de la Federació Andorrana d’Esquí.
 
La prova té una durada de dotze hores, iniciant-se la pròxima mitjanit. Hi prenen part 115 equips. «Hem de gestionar bé des del principi i sobretot no perdre molt temps en els canvis de pilot i repostatge. Serà una cursa més per a la meva preparació per al Dakar 2017», indica Cristian España. Han fet canvis en els reglatges de la Suzuki per a seguir desenvolupant-la: «El motor està preparat a consciència i esperem que els bons resultats arribin i podem anar sumant quilòmetres. Han treballat molt en el desenvolupament de la transmissió per poder tenir molta mes força a la sortida de revolt i menys velocitat ja que es tracta d’un traçat molt tècnic i lent».
 
La participació de Verdú en proves de motos havia portat anteriorment problemes amb la FAE, pel risc físic que suposa per a un esquiador de l’equip nacional i que està becat pel Govern. Aquest aspecte ja està tipificat. «Està autoritzat a anar amb moto durant la pretemporada sempre i quan no falti als entrenaments que té planificats amb la FAE. Així ho vam pactar a nivell intern i per reglament entre staff i corredors després de la mala experiència de l’hivern passat. Durant la temporada té prohibit cap tipus de competició en moto», afirma Carles Visa, director tècnic de la federació, remarcant que «la responsabilitat és seva a nivell dels riscos que assumirà en funció del que es juga a l’hivern».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT