PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Central, el gran recurs dels joves

Més de 2.500 nens de 12 a 18 anys han sigut partíceps d’alguna activitat en el que va de 2016

Per El Periòdic

La Central del departament de Joventut del Comú d’Andorra la Vella va organitzar ahir una màster-class de hip-hop i un taller de tunejar gorres amb motiu del dia internacional de la joventut. Aquestes activitats, però, són una petita part de totes les que es fan al llarg de l’any en una de les opcions que més tenen en compte els joves. Les dades així ho diuen: segons l’Agència Nacional d’Andorra un total de 2.500 nens, la gran majoria d’entre 12 i 18 anys, han sigut part activa d’alguna de les iniciatives que s’han dut a terme en aquesta instal·lació de la capital. Per això, des de La Central hi ha la voluntat de continuar per aquest camí, proposant iniciatives per a joves, pares i educadors, impulsant sobretot les que puguin ser aprofitables per als que ni estudien ni treballen.
 
Segons la directora de Cultura, Joventut i Participació Ciutadana, Patty Bafino, es calcula que hi ha «una vintena d’usuaris cada dia», amb la franja de cinc a dos quarts de set de la tarda amb un màxim d’afluència.
 
Al juny es va podar en marxa un carnet de La Central «per saber més dades dels usuaris» i això ha permès també detectar que la majoria dels joves que hi assisteixen no fan activitats extraescolars i per això també s’aprofita per fer-los propostes com els dos tallers d’ahir, als quals hi van prendre part una vintena.
 
Bafino ha destacat dues propostes de La Central amb col·laboració d’altres entitats per als joves que no estudien ni treballen. Una amb el Club d’Atletisme Valls d’Andorra, que pretenia apropar els joves «amb risc de vulnerabilitat» als entrenaments d’aquest club, perquè adquirissin una sèrie de rutines i a més, se’ls feia seguiment educatiu. «Hi han participat cinc joves però només un ha completat aquest taller», va detallar. L’altre taller s’ha fet amb l’Associació Canina d’Andorra (ACANA) sobre educació als gossos. S’han treballat un seguit de valors com poden ser la «puntualitat, la constància o donar ordres sense violència», tal i com va concretat Bafino. La voluntat, va afegir, és la de continuar impulsant propostes d’aquests tipus per a joves que no estudien ni treballen,  ja que «l’esport pot ser una sortida» per a aquest col·lectiu. Així, es vol que puguin participar en les activitats que proposen aquests clubs sense que la quota o el material siguin un entrebanc.
 
També es continuaran les xerrades per als pares que s’han iniciat aquest any amb les temàtiques de les drogues i la sexualitat i al setembre se’n farà una altra sobre l’alimentació i com incideix en el rendiment dels joves.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT