PUBLICITAT

Coll de Nargó

Coll de Nargó celebra avui la 27a Baixada dels Raiers

El descens serà al migdia i a la tarda, projecció d’un documental i alguns jocs

Per EL PERIÒDIC

Alguns dels participants a la Baixada dels Raiers, l’estiu del 2015.
Alguns dels participants a la Baixada dels Raiers, l’estiu del 2015.
Coll de Nargó recorda un any més, aquest dissabte, el seu passat raier amb la 27a edició de la Baixada dels Raiers. La jornada serveix perquè tant els veïns com els visitant vegin novament els rais baixant pel Segre i per rememorar una activitat que va marcar totalment la vida i l’economia del municipi i de part de l’Alt Urgell durant diverses dècades, segons va recordar ahir el president de l’Associació Raiers de la Ribera del Segre, Àlex Ferré Marot.
 
Dinar popular a l'acabament / La baixada amb els rais, que s’han estat preparant al llarg de la setmana, es farà avui a partir de les 12 del migdia. La sortida està prevista des de les hortes d’Organyà i s’arribarà als Clops de Fígols després d’una hora aproximada de recorregut. Un cop completada la tradició, es farà un dinar popular a la plaça de l’Ajuntament.
 
A la tarda, a partir de les quatre, es podrà veure a l’església de Sant Climent el documental Madera Mojada, amb valuosos testimonis del passat dels raiers tant a Coll de Nargó com a la Pobla de Segur o a Navarra, entre d’altres àrees on s’havia desenvolupat aquest sistema de transport. 
 
Més tard, cap a les sis, es farà l’emotiu homenatge floral a la Font de la Dona del Raier, un acte que recorda la importància que tenien les dones en l’estructura familiar quan els caps de família marxaven per transportar la fusta. Finalment, a partir de les 7 de la tarda es podrà participar en els Jocs Populars de Raiers. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT