PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo estudia posar una càmera de videovigilància al Roc del Quer

El comú denunciarà les persones que decideixin sortir de la zona tancada del mirador un cop identificades

Per L.R.

El mirador del Roc del Quer.
El mirador del Roc del Quer. | MARICEL BLANCH
El Comú de Canillo està estudiant la millor manera d’incrementar la vigilància al mirador del Roc del Quer per evitar que es repeteixin actuacions com la del jove que dissabte passat va decidir seure al costat de l’estàtua que hi ha fora de la plataforma. Concretament, i segons va informar ahir el cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, en declaracions a EL PERIÒDIC, la corporació local es planteja incorporar un sistema de videovigilància que permeti identificar a les persones que decideixin sortir de la zona tancada i així poder denunciar-los.

Mandicó va considerar que la instal·lació d’una càmera «sembla que és la millor opció», ja que incorporar personal de vigilància comportaria contractar més d’una persona «perquè caldria fer-ho les 24 hores del dia».

Amb tot, el cònsol major canillenc va exposar que l’equip comunal encara està estudiant quina serà la opció definitiva. Un dels inconvenients que de moment es trobarien en el cas de tirar endavant la instal·lació de la càmera de videovigilància és que el mirador encara no disposa d’enllumenat. D’altra banda, també caldria col·locar un cartell a la zona informant de l’existència del sistema de vigilància per evitar problemes legals.

Tal com va indicar Mandicó, es tracta d’un fet que «és impossible que no es torni a repetir perquè nosaltres no podem controlar el que fa la gent que visita el mirador». De fet, va informar que, malgrat que fins ara no havia transcendit cap fotografia que evidencies aquesta pràctica, «ja ens han dit en altres ocasions que hi ha gent que ho ha provat».

El demòcrata canillenc va lamentar l’actitud «imprudent i perillosa» d’alguns visitants del mirador però va insistir en què «no es pot controlar tot». «L’única manera de fer-ho seria tancar la plataforma, però això no té sentit», va afegir. I va comparar el gest «impossible de controlar com si una persona decideix seure malament al telecabina». «És incomprensible», va opinar.

Josep Mandicó també va recordar que «ja existeix un cartell que explica que no es pot sortir fora de la plataforma». A partir d’aquí, remarcava, «és difícil fer alguna cosa més per prevenir aquest tipus d’actuacions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT