PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pont de la Mare de Déu registra l’entrada de 60.500 vehicles

La xifra es dóna per bona tot i que se’n preveien unes 64.000

Per El Periòdic

Una cua de cotxes a Santa Coloma, per sortir d’Andorra durant el pont de la Puríssima del desembre passat.
Una cua de cotxes a Santa Coloma, per sortir d’Andorra durant el pont de la Puríssima del desembre passat. | TONY LARA
Les previsions del servei de Mobilitat sobre l’entrada de vehicles al Principat durant el pont de la Mare de Déu d’agost s’han passat en poc més d’un 5%. Si s’esperaven unes 64.000, finalment han acabat sent al voltant de les 60.500. Amb tot, la dada es considera com «bona» segons el responsable del Centre Nacional de Trànsit (Cenatra), Daniel Rodríguez
 
Informa l’agència ANA, però, que  aquesta xifra –similar a la de l’any passat tot i que el 15 d’agost era dissabte i no va haver-hi cap de setmana llarg– s’ha de matissar, ja que tal i com va detallar Rodríguez, durant l’inici de la setmana ja van començar a accedir al Principat un nombre important de vehicles, els quals «no han entrat dins el comptatge efectuat durant el pont». Per aquest motiu, el que sí s’ha pogut constatar és la diferència destacable entre l’entrada amb la sortida, que amb 63.500 cotxes s’ha quedat molt a prop de les previsions inicials.
 
Dissabte, el dia fort / El dissabte es van registrar un total de 17.244 accessos: 10.300 a la frontera del riu Runer provinents d’Espanya, i 6.900 per la del Pas de la Casa a la francoandorrana. «Va ser el dia més fort», va apuntar el respondable de Cenatra. 
 
Crida l’atenció que segons Trànsit no van haver-hi dificultats considerables de circulació originades per l’entrada dels vehicles durant el pont; diumenge va ser el dia amb més trànsit a les carreteres, en gran part també perquè es va disputar la marxa cicloturista Purito amb més de 2.000 participants, que va ocasionar retencions «puntuals», principalment a Canillo –de fins a 2 km de cua– i a Sant Julià de Lòria –uns 3,5.
Així doncs, finalitza una de les dates més potents de l’estiu a nivell turístic  sense incidències  «més enllà del que s’entén per habitual en aquestes dates», segons Rodríguez.
 
Més del 70% d'ocupació hotelera / D’altra banda, la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va fer oficials les xifres sobre la ocupació durant el cap de setmana, que superen el 80% excepte a Sant Julià, que es va moure al voltant del 70% i d’Encamp, un 75%.
 
Destaca Ordino per sobre de totes les parròquies amb un 93% d’ocupació –amb ple en la nit de dissabte a diumenge–, Canillo va rondar el 90%, la Massana en un 88%, i Andorra la Vella i Escaldes un 85%. La mitja dels establiments que han aportat les dades a l’UHA s’ha mogut, per tant, per sota del 85% que demostren que ha estat un gran cap de setmana a nivell de pernoctacions, sobretot a les parròquies altes, i en gran mesura per les reserves d’última hora, que han fet millorar els números entre un 5% i un 6% de les previsions inicials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT