PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut per enviar tabac amb servei de paqueteria

La Guàrdia Civil decomissa a Puigcerdà 3.100 paquets valorats en 13.000 €

Per El Periòdic

Els paquets decomissats pels Mossos d’Esquadra a Balaguer.
Els paquets decomissats pels Mossos d’Esquadra a Balaguer. | Mossos d\'Esquadra
Els Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada a Balaguer un veí de Madrid de 29 anys com a presumpte autor d’un delicte de contraban. Arran d’unes sospites, la policia va obrir una investigació que va permetre constatar que una mateixa persona havia realitzat, durant els darrers dos mesos, sis enviaments des d’una empresa de paqueteria de Balaguer fins a Madrid. De la mateixa manera, la Guàrdia Civil va decomissar durant el cap de setmana passat 3.100 paquets de tabac de contraban, valorats en més de 13.000 euros, a un home que circulava per la localitat gironina de Puigcerdà i que procedia d’Andorra.
 
En el cas del veí madrileny que enviava el tabac per paqueteria, el mateix home que enviava el paquet era l’encarregat de recollir-lo, qui realitzava periòdicament viatges a Andorra per tal d’adquirir tabac, segons fonts policials. Així, dijous passat els mossos van interceptar el darrer enviament i van comprovar que contenia 3.000 paquets de tabac, valorats en 12.900 euros. Per aquest motiu, la policia va detenir l’home que havia efectuat l’enviament com a presumpte autor d’un delicte de contraban. Els mossos mantenen la investigació oberta per tal de comprovar si l’arrestat hauria pogut utilitzar altres companyies de transport per fer més enviaments de tabac.
 
De la investigació policial es desprèn que el detingut realitzava periòdicament viatges a Andorra per tal d’adquirir tabac. Posteriorment, transportava il·legalment el tabac fins a Balaguer i, un cop allà, utilitzava una empresa de transport per enviar la mercaderia fins a Madrid. D’aquesta manera evitava els possibles controls policials que es pogués trobar durant el trajecte. El detingut, que té antecedents, va quedar en llibertat després de declarar amb l’obligatorietat de presentar-se davant del Jutjat d’Instrucció de Balaguer quan sigui requerit.
 
3.1000 paquets a Puigcerdà / Quant al decomís de 3.100 paquets a Puigcerdà, segons informa l’Institut Armat els fets van tenir lloc la nit del passat 13 d’agost en un control rutinari i el conductor, un ciutadà espanyol al que se li van trobar els paquets de diferents marques, va ser imputat per contraban. Preguntat sobre l’origen del material trobat, l’home, que circulava sense acompanyants, va ser incapaç d’acreditar-ho ni de presentar documentació que li emparés.
 
Durant la inspecció, els agents van comprovar que els paquets no tenien els precintes reglamentàries –que s’obtenen en pagar els impostos establerts per llei per a la importació del tabac–, pel que es va procedir a aixecar acta. El conductor serà sancionat per la infracció administrativa, encara que si el valor del material decomissat hagués estat superior a 15.000 euros s’hauria convertit en delicte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT