PUBLICITAT

Andorra La Vella

El nou reglament simplifica la comunicació dels focs

Les modificacions allarguen la vigència de les enceses

Per EL PERIÒDIC

Una barbacoa en un espai obert del Principat.
Una barbacoa en un espai obert del Principat. | EL PERIÒDIC
El Govern va aprovar ahir la modificació del Reglament regulador de les enceses de foc del 13 de març 2013 amb l’objectiu de fer «el text més àgil i simplificar els procediments d’aplicació».  
Segons destaca l’Executiu, el reglament regulador de les enceses de foc vigent fins a l’actualitat «ha proporcionat un marc jurídic i normatiu complet i adequat que ha permès assolir amb escreix les finalitats cercades amb la seva aprovació. 
 
No obstant això, l’aplicació pràctica de la norma esmentada ha evidenciat la necessitat de modificar-ne determinades qüestions, i és per aquest motiu que s’ha promogut un nou text».   
 
En aquest sentit, el nou reglament aprovat pretén simplificar el procediment de comunicació de les enceses de foc i allargar la vigència de les mateixes per a treballs agrícoles i forestals, que passa d’un a cinc dies naturals a excepció de les enceses de foc per a actes festius. De la mateixa manera, amb la nova legislació es preveu que la notificació de la suspensió de l’encesa es faci directament a la persona interessada per part dels departaments o cossos competents per acordar-la, «evitant així etapes de comunicació intermèdies», puntualitza el Govern.
 
D’altra banda, se suprimeix la necessitat de comunicar els focs de campament per als quals és obligatori complir estrictament tots els requisits indicats en el reglament. Per aquest tipus de focs, el nou reglament afegeix noves mesures de seguretat que es consideren útils per a la prevenció d’incendis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT