PUBLICITAT

Andorra La Vella

Vernet i Meckler faran el quart concert de l’Orgue&nd

‘Passió!’ comparteix la dansa hispànica i el Bolero de Maurice Ravel

Per EL PERIÒDIC

Església de Sant Esteva, a Andorra la Vella.
Església de Sant Esteva, a Andorra la Vella. | TONY LARA
Oliver Vernet (titular de la tribuna del gran orgue de la Catedral de Mònaco) i Cédric Meckler (concertista i doctor en Medicina i en Neurociències) realitzaran el segon dels concerts commemoratius dels 25 anys de l’orgue de Sant Esteve.
 
L’actuació, organitzada conjuntament per l’Arxiprestat d’Andorra i l’Associació Amics dels orgues de les Valls d’Andorra oferirà el quart concert del Festival Internacional Orgue&nd a l’Església arxiprestal d’Andorra la Vella aquest dissabte a les 21.30 hores. 
 
Així, amb el títol Passió!, les obres reunides per aquest concert comparteixen una mateixa empenta, la de la dansa hispànica, amb la interpretació del famós Bolero de Maurice Ravel. Per configurar aquesta proposta de concert, el programa ha estat progressivament enriquit d’obres especialment compostes o adaptades pel Duo Vernet-Meckler. L’entrada al concert és lliure amb col·lecta.
 
Càntics / La veu, l’instrument natural per excel·lència, s’expressa musicalment amb el cant, i aquest cant i la seva respiració «són els que han servit de referència al fraseig i a l’expressió musical dels instruments durant segles i segles», segons destaquen des de l’organització del festival. 
 
Així, «diem que els instruments canten i que no hi ha un criteri millor per valorar un bon músic». Per tant, «en la XVII edició del Festival  ORGUE&nd, proposem una aproximació al càntic instrumental amb l’orgue com a protagonista o en duo amb altres instruments». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT