PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAF obliga als clubs de Segona Divisió a estar millor estructurats

Les entitats de la categoria han d’aquirir la llicència FAF, que entra en vigor aquesta mateixa temporada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Partit de la temporada passada a Segona Divisió entre l’Atlètic Club Escaldes i el Ranger’s.
Partit de la temporada passada a Segona Divisió entre l’Atlètic Club Escaldes i el Ranger’s. | Tony Lara
En la mesura que sigui possible, la Federació Andorra de Futbol (FAF) vol professionalitzar al màxim els clubs, dins d’uns paràmetres i les possibilitats de cadascun. Busca dotar d’una millor estructura a les entitats per a que funcionin correctament i no tinguin problemes a l’hora d’operar. En aquest sentit crea la llicència FAF, que han de tenir els conjunts de la Segona Divisió per a que comptin amb un organigrama i una estructuració per a que puguin assumir sense problemes pujar de categoria si esportivament ho aconsegueixen. Entra en vigor per a la temporada 2016-17.
 
Ahir els clubs de la Segona Divisió van reunir-se amb l’ens per ser informats dels que se’ls exigirà a partir d’aquest moment, ja que la normativa té validesa per a la temporada que s’iniciarà el mes vinent. «Volem que qualsevol club de Segona estigui més estructurat que no pas actualment. És un requisit que demanem per no agafar-los en fora de joc en cas d’assolir l’ascens», indica David Rodrigo, director tècnic de la FAF. La reglamentació que s’exigeix a les entitats engloba diverses parcel·les: «Han de tenir en compte aspectes esportius, administratius, legals i financers». L’única intenció és que gaudeixin d’un organigrama i forma de treballar per estar al dia en tots els aspectes. «Segur que no hi haurà problema per a que l’adquireixin. La federació sempre els ajudarà en tot el possible. Es tracta que agafin els mateixos hàbits que els de Primera Divisió ja tenen a l’hora de funcionar. Són aspectes bàsics i serem serioros per a que els compleixin com es demana».
 
La previsió és que la totalitat dels clubs puguin adquirir aquesta llicència FAF. En cas negatiu es produiran multes econòmiques fins a que no formalitzin la seva situació, com demana la normativa. Aquest reglament té un nivell d’exigència molt inferior a la de la llicència UEFA, d’obligada obtenció i compliment pels clubs de Primera. Però és «un primer pas per a que adquireixin una forma de treballar» per quan aconsegueixin l’ascens, perquè un cop efectiva la normativa és força més exigent. No comptar amb la llicència UEFA comporta multes econòmiques i fins i tot pot arribar al descens de categoria per faltes molt greus i per ser reiteratiu.
 
Tretze equips / El calendari de Segona encara no està definit, però de moment són tretze els conjunts que han fet la sol·licitud per prendre part a la categoria. Aquests clubs encara estan a temps de retirar la seva candidatura per a competir-hi si veuen que no poden assumir ser-hi tota la temporada. Amb la llicència FAF es busca que els integrants d’aquesta divisió comptin amb una estrucutura reforçada que permeti que no es produeixin precisament situacions com la de temporades anteriors. Un exemple és el curs passat, quan van ser catorze els inscrits i només dotze els que van concloure la campanya.
PUBLICITAT
PUBLICITAT