PUBLICITAT

Arròs al so del contrapàs

La tradicional arrossada de Festa Major de Santa Coloma reparteix 400 racions

Marsol i López reparteixen racions de la paella a Sant Coloma.
Marsol i López reparteixen racions de la paella a Sant Coloma. | EMILIO PRENAS
Santa Coloma va acollir ahir els actes més tradicionals de la seva Festa Major, entre els quals el ball del contrapàs per part de les padrines i l’arrossada popular, en la qual s’hi van repartir 400 racions entre els assistents, que minuts abans que comencés el repartiment ja feien cua per rebre el seu plat d’arròs.
La cònsol major, Conxita Marsol, va destacar que es tracta d’una festa «molt participativa, molt popular» i en la qual s’involucra tothom. La paella va estar cuinada per Abundi Monterde que va explicar que el dia 11 de setembre prendrà part en un campionat del món de paelles representant Andorra.
En aquest acte hi van participar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el president del Grup Parlamentari Mixt i conseller del PS, Pere López, que van participar també en el repartiment de les racions. Marsol va destacar que la Festa Major de Santa Coloma és «molt participativa, molt popular» i de la gent del poble de Santa Coloma, un fet que es veu reforçat perquè siguin els joves els que s’encarreguin de l’organització. Això fa, segons Marsol, que «la gent s’involucri» tal com demostra, per exemple, que siguin les padrines les que ballen el contrapàs. La cònsol major va manifestar el suport a la festa remarcant que la «continuaran potenciant» millorant el que calgui.
Monterde va explicar a l’ANA que van començar a preparar la paella a les set del matí, ja que el fet que porti molts tipus de carn, amb diferents temps de cocció, fa que siguin necessàries moltes hores d’elaboració. S’hi va manifestar satisfet ja que el temps també va acompanyar i va afegir que aquest any han preparat més racions que l’anterior.
Monterde és el responsable de cuinar diferents paelles populars al país i el dia 11 de setembre representarà el país a un campionat del món de paelles que se celebra a Sueca (València). Hi prendran part cuiners de 25 països que hauran de cuinar una paella per a 15 persones amb unes normes «molt estrictes» per valorar el nivell de les diferents paelles. Monterde va manifestar la «il·lusió» que li fa haver estat seleccionat, ja que això suposa un reconeixement als 30 anys que fa que cuina paelles.
Arinsal / Arinsal també ha estat de festa aquest cap de setmana. El poble massanenc va gaudir ahir d’una trial de jeeps, així com del tradicional mercat de la Festa Major i el Campionat de Pump Track Race. Un ball de tarde va servir per tancar la Festa Major.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT