Andorra la Vella

L’Encamp planta cara a l’Oxford i el Feniks acaba primer de grup a la UEFA Futsal Cup

L’equip de Cruz arriba als cinc últims minuts amb un 1-3 i acaba cedint contra un rival molt superior

Per Iván Moure

Lluís Cruz dóna instruccions als jugadors de l’Encamp en un temps mort.
Lluís Cruz dóna instruccions als jugadors de l’Encamp en un temps mort. | Maricel Blanch
L’FC Encamp va complir amb el que s’havia proposat per a dissabte en l’últim partit de la fase preliminar de la UEFA Futsal Cup, que al grup H es va disputar al pavelló dels Serradells. Demanava el tècnic del campió andorrà, Lluís Cruz, «netejar la imatge» després de la dura derrota de dijous davant el Feniks kosovar i així va ser.

Hi havia davant l’spanish Oxford entrenat per Enrique Guillén, amb un jugador anglès, un portuguès i la resta, espanyols, entre ells els ex de l’FC Andorra Antoñito i Toño. Davant un rival professional molt superior que era a priori el favorit a acabar campió, l’Encamp va plantar cara i va arribar al final amb opcions fins i tot de guanyar. Al minut 35 el lluminós marcava un obert 1-3. Els riscs i la qualitat del conjunt britànic van forçar la derrota per 3-6 dels tricolors, que van acabar el torneig sense haver puntuat, amb 3 gols a favor i 20 en contra.
Aquest partit va ser el segon de la jornada de dissabte. Anteriorment el Feniks havia vençut amb més dificultats del que va reflectir el marcador al final del partit (6-0), trencant la possibilitat d’acabar amb un triple empat a sis punts i decidir-ho tot al gol average i guanyant-se el bitllet per a la següent ronda.

Així doncs a l’Encamp-Oxford no hi havia res més en joc que netejar la imatge per als de Cruz i no sotmetre’s a una derrota que hauria pogut fer mal als de Guillén, que d’inici van anar com avions tot i obtenir només un gol de renda. Al descans els visitants ja manaven per 3-0 però als tres minuts de la represa, Cabinho va donar color al matx. Els minuts van anar passant i l’Oxford no va poder sentenciar fins el minut 36 gràcies a una jugada individual de Parente, quan l’Encamp ja assumia més riscos alhora d’atacar. Raventós va tornar a donar esperances amb el 2-4 al 37 però 20 segons després Palfreeman va tornar a ampliar diferències i al 38, Parente va donar l’estocada final des del doble penal amb Cabinho ja expulsa per doble groga.