PUBLICITAT

El diàleg entre orgue i clavecí tanca el Festival Orgue&nd

Ribas i Palanca ofereixen un concert «molt proper a la gent»

L’assaig aquest diumenge al matí de l’organista Aaron Ribas i el clavecista David Palanca.
L’assaig aquest diumenge al matí de l’organista Aaron Ribas i el clavecista David Palanca. | ANA
El concert que oferiran avui a l’església de Sant Pere Màrtir l’organista Aaron Ribas i el clavecista David Palanca, Quan les tecles canten, servirà per posar el colofó al 17è Festival Internacional Orgue&nd. Els dos músics oferiran un programa «molt divertit i molt proper a la gent», tal com ha destacat Ribas i que ha estat estrenat a Torreciudad ara fa dos dies. La improvisació i els ornaments faran que el concert sigui «més dinàmic», tal com ha remarcat Palanca. També avui, a les 12 hores, se celebrarà una nova proposta de portes obertes per conèixer l’orgue de Sant Pere Màrtir.
L’organista Aaron Ribas i el clavecista David Palanca seran els encarregats de cloure el Festival Internacional amb la proposta Quan les tecles canten. Es tracta d’un concert en què s’oferirà el diàleg que estableixen entre si l’orgue i el clavecí i que tindrà lloc a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany, a les 21.30 hores.
Es tracta, tal com ha comentat Ribas d’una «proposta especial» ja que l’orgue i el clavecí són «els instruments més comuns al barroc i es complementen molt bé tots dos». Es dóna la circumstància que no hi ha massa repertori pensat per als dos instruments alhora però sí per a dos clavecins o dos orgues i, tot i no haver adaptat les obres han comprovat que «funcionen molt bé» juntes. De fet, Palanca destaca que «es complementen molt bé» i que han escollit peces en què de vegades destaca com a instrument solista un dels dos i altres en què s’estableix un diàleg.
El programa està integrat per peces d’Antonio Soler, Francisco Olivares, Thomas Tomkins, Johann Sebastian Bach i Johann Mattheson a més d’una peça contemporània de Herman Schroeder.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT