PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Santa Coloma o la seu del bombardeig de flams

Les festes tornen a suscitar les bretolades de joves, que s’acarnissen amb el Don Pernil

Per M. C.

Una de les cadires del local, en què es pot apreciar la desfeta.
Una de les cadires del local, en què es pot apreciar la desfeta.
Els flams ja no serveixen només per fer concursos de dubtosa utilitat (i serioses discrepàncies amb al correcte funcionament del sistema digestiu humà). Ara, els joves han substituït els ous per aquest dolç de sobretaula per perpetrar les seves bretolades. Només unes hores després d’haver marxat del restaurant, la propietària del restaurant Don Pernil de Santa Coloma va trobar-se el matí d’ahir amb quilograms de flam espargits per la zona de la seva terrassa. Els responsables del local van presentar una denúncia pels fets poc després de trobar-se amb el resultat del bombardeig malgrat ser coneixedors d’antuvi que la queixa no solucionarà res.
 
Els flams ja no serveixen només per a les postres, aquesta delícia feta a base d’ou sembla haver passat a substituir el mateix producte proteínic a l’hora de gastar una broma a algun propietari amb qui no se simpatitza. Amb la diferència que no es tracta d’un particular sinó d’un negoci que el migdia de dilluns havia de tornar a engegar els fogons per atendre la seva clientela, l’habitual i no. I la diferència, també, que els flams eren sortits d’una de les activitats realitzades pel Comú d’Andorra la Vella  en el marc de la festa major de Santa Coloma, segons sospita l’Helena, encarregada del restaurant. 
 
Els conductors de l’establiment colomí, farts dels constants maldecaps que els ocasiona la festivitat estival, van optar en aquesta ocasió –i reforçats pel fet que els flams provinguessin de la competició organitzada per la comissió de festes de la coproració local– per presentar una queixa davant de l’òrgan comunal. La resposta, com cabia esperar, rebutjava responsabilitzar-se dels actes perpetrats segurament per joves: «Es tracta d’una propietat privada de la que el Comú no es pot responsabilitzar», parafraseja l’Helena. Aquesta inacció la va portar, juntament amb el marit, a interposar una demanda per davant del cos de la Policia, des d’on se li va fer saber que difícilment es podria trobar els autors del bombardeig. L’opció final: contractar una empresa de neteja i que l’assegurança s’encarregui dels tractes amb el Comú.
 
La falta de civisme ja habitual en les festes majors malgrat la petitesa del poble amfitrió desperta novament recels entre el sector comercial de Santa Coloma, que demana –malgrat ser cosncients que els agents no poden ser arreu– una major vigilància en aquestes dates. Queda, si no, optar per inculcar l’educació i el respecte que facin veure que el flam és un aliment i no una bomba improvitzada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT