PUBLICITAT

La Festa Major de la Seu celebra la 25a Trobada Gegantera

L’acte comptarà amb la presència de 22 colles de gegants i capgrossos

Trobada de gegants de la Festa Major de la Seu, el 2015.
Trobada de gegants de la Festa Major de la Seu, el 2015. | AJUNTAMENT DE LA SEU
La Seu d’Urgell celebrarà aquest dissabte de Festa Major la 25a Trobada Gegantera, que comptarà amb la participació d’un total de 22 colles, 21 provinents d’arreu del país, més l’entitat amfitriona, la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell.
La celebració de la trobada de gegants, que es duu a terme en el marc de Festa Major des del 1991, s’iniciarà a dos quarts de cinc de la tarda amb la plantada inicial a la plaça dels Oms.
Seguidament, a les 17 hores, per commemorar el 25è aniversari, tindrà lloc un acte central a les escales de l’entrada de l’ajuntament urgellenc. Hi prendrà part l’exalcalde de la Seu d’Urgell Joan Ganyet i l’exregidor de Festes Jordi Pino (alcalde i regidor, respectivament, durant la primera trobada), juntament amb el batlle urgellenc actual, Albert Batalla, i la regidora de Festes i Tradicions d’enguany, Sílvia Iscla.

Cercavila / La 25a Trobada Gegantera seguirà amb una cercavila de gegants i capgrossos que arrencarà a les 17.30 hores des de la mateixa plaça dels Oms i passarà pel carrer Bisbe Benlloch, l’avinguda Garriga i Massó, l’avinguda Pau Claris, la plaça Catalunya, el passeig Joan Brudieu, el carrer Lluís de Sabater i el carrer Major, fins arribar, novament, a la plaça dels Oms, on a tres quarts de vuit del vespre està prevista la presentació de les 21 colles geganteres convidades, acompanyades de la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell.
Les 21 colles convidades són les de Terrassa, Lloret de Mar, Queixans, Roda de Ter, Sant Joan Despí, Argentona, Alp, Andorra la Vella, Bellver de Cerdanya, La Llacuna, Sant Fruitós de Bages, Vilallobent, Puigcerdà, Martinet, Hostalric, Maials, Bellpuig, Torelló, Aiguafreda, Santa Perpètua de Mogoda i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya que, amb motiu d’aquesta 25a trobada sortiran amb En Treball, Na Cultura, el Pau i l’Alegria.
El ball final de totes les colles geganteres posarà el colofó a la celebració. La regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc, Sílvia Iscla, agraeix «la dedicació de la junta i de tots els membres de la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell» i els anima «a continuar fent ballar els gegants i capgrossos de la ciutat durant molts anys més».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT