PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ratificat el conveni per a l’intercanvi d’informació fiscal

L’acord entrarà en vigor l’1 de desembre d’aquest any

Per EL PERIÒDIC

Rodríguez i Kiviniemi en la cerimònia celebrada ahir a París.
Rodríguez i Kiviniemi en la cerimònia celebrada ahir a París. | SFDG
Andorra va dipositar ahir l’instrument de ratificació del Conveni sobre l’assistència administrativa mútua en matèria fiscal de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). D’aquesta manera, es completa el tràmit perquè aquest conveni entri en vigor l’1 de desembre d’aquest any, regulant les tres modalitats d’intercanvi d’informació fiscal previstes, mitjançant sol·licitud prèvia, espontani i automàtic. El Principat es compromet a intercanviar informació de manera automàtica a partir del mes de setembre del 2018 amb dades del 2017. Actualment, 103 estats són signataris d’aquest conveni.

Segons van posar en relleu des de l’Executiu, amb la ratificació, Andorra «reitera el seu compromís internacional per la lluita contra el frau fiscal i fa un pas més en l’aplicació de la normativa per a l’intercanvi d’informació financera desenvolupats pels països de l’OCDE».

L’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodríguez, va ser l’encarregada de dipositar l’instrument davant la secretària general adjunta de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic, Mari Kiviniemi, en la cerimònia que va tenir lloc ahir a la tarda a París.

Andorra va signar aquest Conveni a Estrasburg el 5 de novembre del 2013 i el passat 28 de juliol va ser ratificat per unanimitat al Consell General. El desembre del 2015 es va signar l’acord multilateral entre autoritats competents relatiu a l’intercanvi automàtic d’informació pel que fa a comptes financers (MCAA), que instaura el principi de la norma comuna de declaració de l’OCDE. La normativa determina el mètode de recopilació de la informació i la difusió de la mateixa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT