PUBLICITAT

Andorra la Vella

Don Francisco torna al casc antic

Hernández i García, de la companyia Somhiteatre, s’acompanyaran de Garriga amb el violí per fer una visita teatralitzada a través dels carrers del casc antic d’Andorra la Vella

Per m.c.

Els espectadors coneixen el casc antic a través de l’experiència de Don Francisco de Zamora.
Els espectadors coneixen el casc antic a través de l’experiència de Don Francisco de Zamora. | El Periòdic
Les teatralitzades i originals visites guiades al casc antic de la capital es reprendran aquest vespre desprès que el passat dissabte, i com ja ve sent tradicional els darrers anys, la companyia Somhiteatre reprengués la representació d’un text adaptat per Villaró però originari del segle XVIII quan Don Francisco de Zamora passava uns dies a la capital andorrana i decidia deixar empremta del seu viatge a través d’unes pàgines escrites al seu diari personal. 
 
Avui, a les 20 del vespre, Joan Hernández i Gemma García s’enfundaran les calces i els tricornis per guiar els turistes i residents a través d’una visita guiada al llarg del barri antic d’Andorra la Vella. No es tracta, però, d’una visita qualsevol: parlem d’una ruta turística diferent, que troba els seus fonaments en la literatura del passat segle XVIII. Ambdós actors faran de guies tot interpretant Don Francisco de Zamora i el seu criat. I la sorpresa és que no estaran sols: Ivan Garriga acompanyarà els participants de la visita tot interpretant el seu violí.
 
Hernández i García es posaran, respectivament, en les pells de Don Francisco i el seu servent. A partir de la reinterpretació de Villaró, el duo teatral relatarà les vivències del magistrat i escriptor de la Il·lustració Francisco de Zamora qui, en un dels seus viatges a través d’Andalusia, de Catalunya i pel Marroc, trobava tres dies per aturar-se a conèixer la capital del Principat. I, a més, en deixava constància a través dels redactats pels que es va fer conegut i amb què pretenia completar dades ja existents e les localitats esmentades. 
 
Andorra consta entre els territoris explorats per Zamora. Ens els seus apunts, el jutge recull les observacions i informacions que va poder extreure després de passar tres dies al país, i dels quals va deixar constància el 1788. És a partir d’aquests apunts a través dels quals Gemma García i Joan Hernández conduiran els visitants, començant des de l’entrada del comú de la capital i a través dels carrers del casc antic, per un viatge amb caràcter il·lustrat i en castellà amb què es podrà conèixer una de les zones més emblemàtiques del país.

Més visites al setembre/Aquesta més que consolidada activitat, que ja va començar a mitjans de mes i que es torna a reprendre cada any a l’època estival i tot comptant amb la participació de Somhiteatre, es podrà gaudir novament el proper i, per últim, el dia 10 de setembre. Tot i que aquesta és la previsió actual, no es descarta ampliar el calendari. 
 
El preu de l’activitat és de cinc euros i cal reservar prèviament entrada a l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella, ja que es tracta d’una representació amb aforament limitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT