PUBLICITAT

Andorra la Vella

Saboya: «El Govern no prejutja i confia plenament en la justícia»

El titular d’Afers Exteriors insisteix que Espanya sempre ha mantingut el respecte cap al país

Per ESTHER JOVER MARTIN

El ministre Saboya, ahir durant la presentació.
El ministre Saboya, ahir durant la presentació. | ANA / M. F.
Des de la prudència i la responsabilitat». Així valora el Govern la declaració d’Higini Cierco, un dels accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA), davant de la batlle Canòlich Mingorance, en què va confessar pressions i amenaces des del Govern espanyol. El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que en els últims dies és l’únic membre de l’Executiu que s’ha pronunciat al respecte, va insistir ahir que «el Govern no prejutja i que confia plenament en la justícia andorrana». El ministre va reiterar que «mai hi ha hagut cap pressió del Govern espanyol, ni tan sols durant el context de les negociacions del conveni de no doble imposició».
 
Saboya ho va dir unes hores després que el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, declarés a RTVA que «l’Estat espanyol té un problema molt greu perquè contínuament es descobreixen i es donen a conèixer, en definitiva,  noves informacions que confirmen que hi ha hagut personatges polítics francament lamentables, decebedors, i el més greu és que quan se sap que han tingut comportaments innobles, fins i tot, absolutament reprobables, a Espanya no passa res. És tant o més greu que els fets constatar que quan es coneixen no passa res».
 
Saboya va insistir que en les reunions mantingudes entre el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el cap de Govern, Antoni Martí, i dels ministres de Finances i Afers Exteriors espanyols, Cristóbal Montoro i José Manuel García-Margallo, respectivament, amb els seus homòlegs andorrans, Jordi Cinca i el mateix Saboya, «es va mantenir el més absolut respecte cap a les autoritats andorranes».
 
El titular d’Exteriors va remarcar que les acusacions de Cierco formen part «d’una declaració d’una causa general sobre blanqueig de diners. Hi ha soroll, però el tema és el blanqueig més 11 causes més que hi ha obertes». Saboya va repetir que el «que dóna mala imatge són les males pràctiques, i les institucions han sabut respondre adequadament». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT