PUBLICITAT

Andorra la Vella

La selecció de futbol inicia una nova fase amb poques cares noves a la preconvocatòria

Koldo Álvarez confia en ser en el debut contra Letònia «el més semblants en joc a l’ofert a Gal·les»

Per Iván Moure

Vales, José Antonio, Ferran Pol i Max Llovera, ahir a l'Estadi Nacional amb les noves equipacions d'Adidas per al Premundial del 2018.
Vales, José Antonio, Ferran Pol i Max Llovera, ahir a l'Estadi Nacional amb les noves equipacions d'Adidas per al Premundial del 2018. | Maricel Blanch
El pròxim dimarts comença una nova fase de classificació per a la selecció nacional de futbol. De nou amb Koldo Álvarez, que afronta el seu cinquè repte a la banqueta tricolor, i amb no gaires cares noves respecte al partit que va tancar el darrer Preeuropeu, ara fa cosa de deu mesos.
 
Tot té la seva lògica. El seleccionador va desitjar ahir de cara al partit del debut contra Letònia ser «el més semblants possibles en joc respecte al que vam oferir a Gal·les. Ens agradaria que es reconegui el nostre estil de joc, com va passar a Cardiff». I en línia amb aquestes declaracions està la preconvocatòria. Jugadors com Sonejee –ja retirat de la tricolor–; Leo Alves i Aaron Sánchez –lesionats–; i Xus Rubio, Èric Rodríguez, Juli Sánchez i Sebas Gómez –per decisió tècnica han deixat de tenir presència a la llista en favor de Marc Vales –que llavors estava lesionat–, Cristian Martínez –sancionat–, Gabi Riera, Emili Garcia, Márcio Vieira i tres joves que s’han fet un forat a base de bones actuacions en els amistosos d’aquest any amb Moldàvia, Azerbaidjan i Estònia.
 
TRES ABSÈNCIES OBLIGADES / Aaron Sánchez i Leo Alves per lesió, i Víctor Rodríguez per sanció, són les baixes obligades per al pròxim dimarts. D’altres habituals com ara Sebas, Pousa o Ayala queden fora per decisió tècnica.  Amb tot, a finals de setmana el seleccionador haurà de descartar sis jugadors més per quedar-se amb una llista definitiva de 18.
 
El partit contra Letònia arriba una mica just, sobretot en ritme de competició, malgrat que es fan entrenaments de selecció a diari des del juliol. Segons va assegurar Koldo: «El rival tindrà més ritme que nosaltres. Ens hauria agradat estar millor però no hi havia més temps».
 
RIVAL GENS FÀCIL / Letònia podria ser a priori un dels rivals més assequibles d’una fase a la qual hi ha també en el grup B les illes Fèroe, Hongria, Portugal i Suïssa. «Això es dedueix només pel renom que té aquesta selecció, però els resultats diuen el contrari, que pot ser una de les més complicades». I és que en l’anterior fase va treure empats davant tres seleccions que van jugar l’Euro –República Txeca, Turquia i Islàndia– a més de Kazakhstan. I tots els partits com a visitant. «No serà tan fàcil com sembla», va reiterar un Koldo que en principi deixa definitivament el dibuix 4-2-3-1 i passa al 4-1-4-1 alternat amb el 4-4-2 que ha anat utilitzant en els amistosos previs a aquesta nova fase.


Àlex Martínez i Aláez, també en la prellista de Justo Ruiz

Àlex Martínez i Jordi Aláez, que ahir van entrar en la llista de preconvocats de Koldo Álvarez per al partit del dimarts de la setmana que ve contra Letònia, també entren en els plans de Justo Ruiz, de cara al partit el dijous vinent a Lituània. «Són dos dels jugadors més importants de la sub-21 i quan acabin, es reincorporaran a l’absoluta», va justificar un Koldo que, amb tot, no va deixar clar si entraran en la seva llista definitiva de 18 jugadors.
El combinat que dirigeix Justo no només té aquest compromís contra el cuer del grup 2, sinó que el mateix dia que l’absoluta també jugarà davant Itàlia, tot i que per les paraules de Koldo, sembla que no estaran amb els petits.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT