PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Lax’n’Busto compleix a la Seu 30 anys del primer concert

El grup és el plat fort de la Nit sense fi de la capital alturgellenca

Per EL PERIÒDIC

Una imatge promocional del grup.
Una imatge promocional del grup. | EL PERIÒDIC
El 30 d’agost de 1986, en un camp de tir de la població d’Albinyana, Lax’n’Busto oferia el seu primer concert. Tot just fa 30 anys d’aquella cita, una efemèride que el grup ha celebrat a la Seu d’Urgell, on va actuar anit a la Nit sense fi de la festa major de la ciutat.
 
En una entrevista realitzada per al programa Carretera i Manta, de RàdioSeu, el bateria de Lax’n’Busto, Jimmy Piñol, ha recordat de manera emotiva que en aquella època la majoria d’ells tenien entre 15 i 17 anys i «només el Pemi Fortuny tenia vint anys», i que a aquella edat tot just començaven a «descobrir el món de la música, amb poques cançons pròpies». Piñol ha agraït el suport constant que han tingut del públic, ja que «la mateixa il·lusió d’aquella època la tenen moltes bandes quan comencen a tocar», però en aquell moment vam «tenir la sort de poder gravar el primer disc i que el videoclip d’una d’aquelles cançons, Tinc fam de tu, arribés a molta gent i fins i tot guanyés un premi, compartit amb El Último de la Fila». 
 
El músic també ha esmentat la importància que va tenir al cap de poc temps la cançó Miami Beach per situar-los com un dels referents, encara avui, del rock català, gràcies a «la capacitat de reinventar-se».
 
L’actual Gira Essencials, que recupera tots èxits de la banda, acabarà el 4 de novembre a la sala Razzmatazz de Barcelona. A banda de Jimmy Piñol, entre els components actuals també hi ha Pemi Rovirosa (guitarra), Christian Montenegro (guitarra), Jesús Rovira (baix) i Salva Racero, que ja fa deu anys que és el vocalista del grup, en substitució de Pemi Fortuny.
 
La pluja no va aigualir el concert de Lax’n’Busto ja que es va celebrar al recinte de les Casetes, en un escenari cobert també per al públic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT