PUBLICITAT

La Massana

Vallnord decidirà la Copa del Món de BTT

El triomf està per decidir tant al descens com al ‘cross-country’ i no fallarà cap de les estrelles a l’ultima cita

Per Iván Moure

Membres del Comú d’Ordino, de la Massana amb Baró al centre, Andorra Turisme, Crèdit Andorrà, Burney –de blau–, Marticella (EMAP) i Balcells (Ocisport), ahir a la meta del ‘cross-country’.
Membres del Comú d’Ordino, de la Massana amb Baró al centre, Andorra Turisme, Crèdit Andorrà, Burney –de blau–, Marticella (EMAP) i Balcells (Ocisport), ahir a la meta del ‘cross-country’. | Maricel Blanch
Lourdes (França), Cairns (Austràlia), Albstad (Alemanya), La Bresse (França), Fort William (Escòcia), Leogang (Àustria), Lenzerheide (Suïssa), Mont-Sainte-Anne (Canadà) i per tancar el calendari de la Copa del Món UCI tan en descens com en cross-country, queda Vallnord. La cita andorrana decidirà qui són els reis i les reines del planeta a les dues modalitats estrella de la BTT.
 
En cross-country lidera la classificació el francès Julien Absalon amb 2.007 punts, seguit del suís i or olímpic a Rio Nino Schurter amb 1990. Diset punts els separen en la batalla per la victòria per tant, qui guanyi es proclamarà campió. No faltarà tampoc el nou ídol espanyol, el bronze als Jocs Carlos Coloma, novè classificat i molt lluny del podi però sense dubte un gran atractiu per a la carrera en la categoria masculina. En fèmines el cartell també serà màxim. La danesa Annika Langvad no fallarà a la cita malgrat ja tenir el títol al sarró. La lluita la protagonitzaran la sueca Jenny Rissveds i la polonesa Maja Wloszczowska, tots dues medallistes al Brasil que també lluitaran pel segon calaix del podi, separades per 50 punts.
 
El descens pot ser d’infart. El nord-americà Aaron Gwin, que l’any passat va ser el guanyador als Mundials de Vallnord, pot repetir en la Copa del Món, que lidera amb 1.331 punts. Amb ser segon en té prou faci el que faci l’australià Troy Brosnan, que és a 91 punts. El tercer, el britànic Danni Hart, també gaudeix de les seves opcions de lluitar per la segona posició, que té a 49 punts, però amenaçat perquè si comet una greu errada, el sud-africà de l’equip Commençal Vallnord Greg Minnaar li pot prendre el tercer calaix del podi. Rachel Atherton tampoc ha volgut perdre’s l’oportunitat de gaudir d’un dels millors circuits de descens del planeta malgrat ser matemàticament la campiona en la categoria femenina. La seva compatriota britànica Manon Carpenter defensa la plata amb vint punts de marge respecte de l’australiana Tracey Hannah. No hi ha dubte de que s’esperen interminables duels a sobre de les dues rodes a Vallnord-Pal, com així va aventurar ahir el coordinador de la Unió Ciclista Internacional (UCI) de BTT, Simon Burney: «Després els exitosos Mundials del 2015 és un plaer tornar. Ens esperen unes finals emocionants en una seu que s’ha guanyat la nostra confiança.
 
Aquest elenc de corredors seran els gran atractius d’una última cita que comptarà amb corredors dels cinc continents i 30 països. En total són prop de 600 riders inscrits perparats per un cap de setmana que es preveu amb sol i bones temperatures, que calcula que aplegarà uns 35.000 espectadors in situ a banda dels que puguin veure la retransmissió en directe per Red Bull TV.
 
David Baró va presentar ahir la gran cita amb l’orgull d’haver transformat l’estiu a la Massana. «Si a l’hivern sempre es veu gent amb els esquís i les taules de surf pel carrer, per aquestes dates veus gent amb la seva bici». Per al cònsol major de la parròquia no hi ha cap secret en aquest canvi que el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va posar com a clar exemple de la «desestacionalització». «És la culminació de mesos i anys picant pedra», va reiterar Baró en diverses ocasions. El contracte per tres anys signat l’estiu passat no deixa de ser per a la Unió una manera d’agrair la gran tasca que es fa. Repetirem al 2017 i el 2018. Però ara som al 2016. Gaudim d’ella perquè promet.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT