PUBLICITAT

Ordino

Reformes de les esglésies d’Encamp i Ordino

Es procedirà a fer actuacions per tal d’evitar la filtració d’aigua

Per El Periòdic

Església de Sant Corneli i Sant Cebrià
Església de Sant Corneli i Sant Cebrià | Tony Lara
Dins el marc de conservació del  patrimoni cultural del país, el Consell de Ministres celebrat ahir va aprovar  l’adjudicació de treballs de rehabilitació que es durant a terme a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp, i a la Sant Corneli i Sant  Cebrià d’Ordino.

A Encamp, s’aixecarà la coberta amb l’objectiu d’impermeabilitzar el sostre i evitar així filtracions d’aigua, unes reformes que tenen un valor de 105.260 euros i que realitzarà l’empresa Auxini.

A Ordino també s’hi ha previst una actuació per a la millora de la coberta, en aquest cas del campanar, que ha originat greus problemes de salubritat en aquesta part de l’edifici. El cost de l’obra serà de 47.000 euros i l’adjudicació s’ha fet a l’empresa Undeca.

Es tracta de dues de les esglésies romàniques del Principat, la primera d’elles va patir reformes durant l’època barroca i posteriorment dos cops a principis i finals del segle passat.

L’església parroquial de Sant Corneli i Sant Cebrià, va ser reconstruida de manera considerable el segle XVII i posteriorment al XIX. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT