PUBLICITAT

El Pas de la Casa

El Comú d'Encamp es marca finals d’any per concloure l’organigrama

L'oposició mostra neguit per les darreres contractacions

Per ESTEFANIA GRACIA

Sessió del Comú d’Encamp al Pas de la Casa, ahir.
Sessió del Comú d’Encamp al Pas de la Casa, ahir. | MARICEL BLANCH
El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va assegurar ahir durant el Consell de Comú que abans de finalitzar l’any es preveu tenir enllestit l’organigrama de la corporació. Un document que segons el conseller del PS Joan Sans «portem cinc anys preparant». L’oposició es queixa de la contractació recent «de tres persones»per realitzar un treball «que el departament de recursos humans, juntament amb l’ajuda dels consellers –els quals ens hi hem mostrat disposats– pot fer», va afegir Sans. 
 
D’aquesta manera, l’oposició va criticar un cop més la incorporació del darrer assessor contractat pel comú que, segons Torres, donarà un impuls definitiu al nou «mapa orgànic. Tindrem enllestida la definició d’aquest a finals d’any per començar a aplicar-lo ja de cara a l’any que ve i poder incloure els canvis necessaris en el pressupost 2017». L’assessor ha estat contractat per realitzar l’organigrama en un període de sis mesos i té un salari de 2.000 euros al mes. 
 
Des de l’oposició liberal, Maribel Lafoz va remarcar que durant aquest estiu 17 persones han rebutjat una contractació eventual del comú. Lafoz va demanar explicacions i reclama un informe per analitzar la declinació d’aquestes places. Torres va assegurar que s’estudiaran els casos i que des de recursos humans s’elaborarà l’informe. 
 
Altres aprovacions / Durant el Consell de Comú d’ahir també es va aprovar el marc pressupostari del tercer trimestre, en què es puntualitza que el Comú d’Encamp ha finalitzat l’exercici amb un superàvit de més de cinc milions d’euros, tot i que es tracta de números provisionals. 
 
Torres també va destacar que el comú ja ha tret el plec de bases per licitar les obres de reforma de la guarderia del Pas de la Casa. «Agafarem uns barracons de Canillo per ubicar als alumnes mentre s’estiguin fent les obres de reforma». El cònsol va assegurar que segurament s’haurà d’enderrocar l’edifici sencer i la idea és «ubicar la guarderia i la ludoteca en el mateix edifici». 
 
Quant al nombre de places que acollirà la nova guarderia, Torres va puntualitzar que s’haurà de parlar amb la directora per veure si és necessari ampliar-les o no. «Tot i que ara la guarderia té més places de les que fa servir, ja que la demografia ha baixat i hi ha menys nens per atendre al Pas». 
 
Pel que fa al pla d’embelliment del Pas i els treballs que està realitzant Saetde a peu de pista, Torres va assegurar que aquests s’estan duent sota el previst, tot i que cal fer alguns canvis en l’edificació dels dos blocs que estaran a les pistes i aquests segurament no es construiran fins el proper any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT