PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La campanya ‘Por una ley justa’ supera les 163.000 signatures

González vol canviar el Codi Penal i que es jutgin les imprudències

Per EL PERIÒDIC

Anna González amb el president de la Volta a Catalunya, Rubén Peris.
Anna González amb el president de la Volta a Catalunya, Rubén Peris. | RÀDIOSEU
Laurgellenca Anna González, que encapçala la campanya Por una ley justa, segueix lluitant perquè es facin canvis en el Codi Penal i es jutgin les imprudències a la carretera que causin víctimes mortals. González va iniciar la campanya després que el seu marit fos atropellat per un camioner que havia envaït el voral mentre anava amb bicicleta.
 
González va començar –ara fa vuit mesos– una recollida de signatures iniciada a la plataforma Change.org sota el nom No más muertes impunes en la carretera. La iniciativa ja ha superat els 163.000 suports, més del doble de les 75.000 peticions que s’havia marcat com a objectiu inicial per tal de poder presentar la proposta al Congrés espanyol. L’objectiu a llarg termini seria arribar a les 500.000 perquè tingui la possibilitat d’esdevenir Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Tot i això,  González admet que «ha costat molt arribar al nombre actual de signatures», i creu que una de les causes pot ser que a la via pública encara hi ha una «mala convivència entre conductors i ciclistes», segons informa RàdioSeu.
 
Resposta política / En l’àmbit polític, al Congrés, el grup del PSOE ja ha presentat una Proposició No de Llei (PNL), i quan es constitueixin les comissions, la Mesa de la Comissió de Justícia l’ha d’admetre a tràmit. «Quan això passi es debatrà al Congrés i es tracta que tots els partits polítics li donin suport», detalla González, que està pendent que es formi finalment el nou Govern estatal.
A nivell local, la impulsora de la campanya també ha destacat que «l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, amb l’alcalde Albert Batalla al capdavant, va presentar una moció a favor de #porunaleyjusta, aprovada per tots els grups municipals», que posteriorment es va fer arribar al Congrés. 
 
Altres suports / La campanya també ha rebut el suport de diversos ciclistes professionals, com Alberto Contador, Alejandro Valverde o Joaquim Purito Rodriguez. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT