PUBLICITAT

La Universitat d'Estiu fa un gir per elevar el protagonisme de la ciència

  • Miralles valora el canvi després de més d'una dècada tractant temes humanístics
  • Les previsions d'afluència són optimistes; ja hi ha 80 inscrits confirmats
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

La 23a edició de la Universitat d'Estiu d'Andorra farà avui a tres quarts de sis el tret de sortida. Després d'una dècada tractant aspectes de temàtica humanística i social, l'esdeveniment ha fet aquest any un gir per elevar el protagonisme de la ciència en l'estudi del coneixement de l'home i de la natura. Així ho va destacar ahir el secretari d'Estat d'Ensenyament Superior i de Recerca, Joan Marc Miralles, que va manifestar que "durant els darrers deu anys s'ha estat donant voltes a temes similars i ara canviem per centrar- nos en la ciència". Aquest canvi tindrà continuïtat, ja que Miralles va assenyalar que de cara a l'edició vinent s'està estudiant tractar "temes de caire econòmic i sociològic".

A més de la introducció de la nova temàtica general, l'edició d'aquest any presenta dues novetats més. Per una part, el càrrec de presidència, que per primera vegada en els 27 anys d'història de l'esdeveniment estarà ocupat per una dona, la biòloga i oceanògrafa catalana Josefina Castellví. La presidenta va reconèixer sentir-se "una mica acomplexada" en aquest nou càrrec, ja que "després que l'ocupessin José Luis Sampedro i Juan Goytisolo el llistó està molt alt".

L'altre important novetat és la ubicació de l'acte, que es trasllada de nou al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, després d'uns anys celebrant-se a l'UdA, de Sant Julià de Lòria. El canvi busca "fer venir més gent", segons va Manifestar Miralles.

PREVISIONS OPTIMISTES
Fins ahir, una vuitantena de persones s'havien inscrit a l'esdeveniment, una xifra que pronostica una bona afluència durant tota la setmana, en què es confia superar els pics de 180 persones assolits l'any passat. Cal tenir en compte que l'entrada és gratuïta i la inscripció no és obligatòria.

Un total de vuit conferenciants, quatre homes i quatre dones, reflexionaran sobre la relació entre la ciència, la natura i la societat. Cas- tellví va explicar que les exposicions partiran de la biologia i la física, tot i que també hi haurà lloc per a la filosofia i la teologia, amb la voluntat de "conèixer les condicions i els problemes de la vida, per intentar entendre el planeta Terra", va explicar Castellví.

A més dels vuit conferenciants que exposaran els seus coneixements al llarg d'aquesta setmana, la Universitat d'Estiu comptarà amb un altre ponent de luxe el 16 de setembre, el premi Nobel de Física 2007 Albert Fert, que tractarà l'evolució de l'electrònica, des de l'electró fins als telèfons i ordinadors actuals. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT