La Massana

Brosnan amenaça el lider Gwin en guanyar a les ‘qualis’ del descens a la Copa del Món de Vallnord

Barilaro i Casal no passen el tall per a la final d’avui i Aracil sí es guanya el bitllet en la categoria júnior

Barilaro, ahir durant les qualis del descens a Pal-Vallnord.
Barilaro, ahir durant les qualis del descens a Pal-Vallnord. | Vallnord / Iñaki Rubio
La final d’avui de la prova reina, el descens, promet batalla. Amb el títol de campió en joc, el líder, el nord-americà Aaron Gwin, va veure com el seu màxim perseguidor, l’australià Troy Brosnan, marcava el millor temps en les qualificacions d’ahir. 89 punts els separen i la diferència entre ells en la baixada de la Caubella al Prat de la Ribera de la Massana va ser de 18 centèsimes.

Però amb la resta de riders top les diferències van ser enormes: el tercer, l’integrant de l’equip Commençal Vallnord Rémi Thirion va ser tercer a més de quatre segons, i d’altres a tenir en compte, com el francès Loic Bruni –campió l’estiu passat en els Mundials en el mateix terreny– o el sud-africà Greg Minnaar que patrocina l’estació andorrana van acabar a vuit i nou segons, respectivament.

GUANYAR I ESPERAR L’ERRADA / A Brosnan no li queda una altra que guanyar i que Gwin sigui cinquè, però una errada com la de l’any passat del nord-americà, que va caure quan lluitava per guanyar, poden capgirar la truita. «La baixada és molt bona, realment fantàstica. En sento molt bé en aquesta pista perquè és molt tècnica, tot i que hem vist com ha canviat amb el pas dels corredors», va manifestar el nord-americà, confiat de que no se li escaparà el títol.

Els dos andorrans que lluitaven per una plaça a la final d’avui van quedar fora de competició. Albert Barilaro, que dijous havia patit una caiguda en els entrenaments lliures, va completar els poc més de 2,5 km. del descens en 5.34. «Tot i el disgust de la caiguda, mentalment estic amb moltes ganes i em trobo molt millor», va assegurar abans de prendre la sortida. Casal, de la seva banda, va lamentar haver de sortir dels últims perquè les condicions del circuit canviaven: «El pas dels riders l’ha transformat i s’ha fet més tècnic, per això he hagut de canviar d’estratègia». Ell va fer un temps de 5.19. Tots dos, però, van quedar lluny del 4.38 que va marcar el 80è, el que marcava el tall dels classificats per a la final, el francès Benjamin Boutie.

NICOLE GUANYA EN FÈMINES / En la categoria femenina es va imposar la corredora del Team Commençal Vallnord Myriam Nicole, però a menys d’un segon de l’australiana Tracey Hannah i de la líder i ja campiona de la modalitat, la britànica Rachel Atherton. S’espera una bona batalla pel triomf, com també en la categoria júnior, a la qual la primera, la suïssa Eva Battolla, va superar en menys d’un segon la francesa Melanie Chappaz. La representant andorrana, Blanca Aracil, amb un temps de 6.40, sí que s’ha guanyat una plaça per disputar la final.

El calendari d’avui ja comença a estar farcit de coses. A primera hora del matí hi ha entrenaments per als finalistes del descens i a partir del migdia les final, sent la d’elit masculí a les 14.20 hores. Entremig de tot això, hi ha els entrenaments del cross-country on hi ha l’andorrà Guy Díaz i demà, per posar el punt i final a la cita de Vallnord i de la Copa del Món, les finals.