PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

ACTinn trenca fronteres per atraure empreses i exhibir Andorra

El clúster organitza les Jornades Inntec amb l’objectiu d’exposar arreu projectes nacionals

Per MARISA DA COSTA

a clúster mànager d'ACTinn, Vanesa Arroyo, el president d'ACTinn, Albert Moles i el director de l’Escola d’Informàtica i Gestió de la Universitat d’Andorra, Florenci Pla a la presentació de les jornades.
a clúster mànager d'ACTinn, Vanesa Arroyo, el president d'ACTinn, Albert Moles i el director de l’Escola d’Informàtica i Gestió de la Universitat d’Andorra, Florenci Pla a la presentació de les jornades. | ANA / S. F.
El clúster privat d’innovació i noves tecnologies de la Iniciativa Actua (ACTinn) consolida el seu gairebé primer any d’activitat amb l’organització de les primeres Jornades de la Innovació i les Noves Tecnologies (Inntecc) . La trobada, projectada en col·laboració amb la Universitat d’Andorra (UdA) i que aplegarà actors tan polítics, econòmics com socials del país, pretén no només facilitar l’exhibició de tots ells fora de les fronteres sinó que els permetrà explicar a participants arribats de l’exterior l’esforç del país per involucrar-se en l’avenç tecnològic.
 
En desglossar els objectius amb què Inntec se celebrarà del 22 al 24 de setembre, el president d’ACTinn, Albert Moles, va fer especial èmfasi en una voluntat: «Crear un escenari bidireccional». El també president de FEDA va apuntar com a meta primordial de l’esdeveniment, més enllà d’incrementar la xifra de 53 empreses que des que s’engegava el clúster s’han afegit a la iniciativa, la d’«identificar projectes amb valors» que, com pretenen els encara embrionaris engegats entre la cinquantena de privats que conformen ACTinn, tinguin la «visió d’enriquir l’economia d’Andorra».
 
Si bé la captació de nous sectors per al país es troba entre las finalitats de les jornades, la principal, tal com va apuntar Moles, és la de convertir-les en un «expositor» per «donar a conèixer» arreu la capacitat d’Andorra per «generar projectes»  que a la llarga han de «servir com a referent». Amb tot, l’acte, en què participaran més d’una cinquantena de ponents d’àrees diverses, s’erigeix amb la doble intencionalitat de «diversificar» i «internacionalitzar l’economia. 
 
Agenda de les jornades/ El Prat del Roure, illa Carlemany i els carrers d’Escaldes-Engordany són les tres ubicacions on es desenvoluparan les jornades. Tal com va explicar durant la presentació de la trobada la clúster mànager d’ACTinn, Vanesa Arroyo, cada dia es consagrarà a vessants diferents que es desenvoluparan en paral·lel amb tallers i la presència de vuit expositors a la planta baixa del centre comercial escaldenc. 
 
El primer dia tindrà un caràcter «més institucional», tot aplegant la benvinguda per part d’autoritats als assistents, seguida de l’exposició dels projectes que el clúster ha afavorit. Seguidament, prendran protagonisme emprenedors dels més diversos àmbits de l’aplicació tecnològica; des del medi ambient fins a la telefonia. Es presentaran una quarantena d’iniciatives sobre les que es permetrà debatre. Per finalitzar, el dissabte 24 es farà l’entrega de tres premis als que, per exemple, «hagin establert més contactes». Vuit expositors i diferents tallers es desplegaran en paral·lel a illa Carlemany i a als carrers de la parròquia. Hi ha tres modalitats d’inscripció, que es poden consultar al web de registre: www.inntecandorra.com. 
 
Tot just abans de les jornades tindrà lloc una altra trobada estretament vinculada amb la innovació: del 19 al 21, l’UdA serà l’amfitriona del 13è Congrès Internacional sobre la Modelització de Decisions per a la Intel·ligència Artificial. «Congressistes del més alt nivell mundial» i procedents del Japó i Espanya sobretot, però  originaris d’arreu,  abordaran les aptituds de les màquines. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT