PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Vivand, recorreguda per un vehicle sense conductor

Andorra acollirà la primera prova pilot amb aquesta tecnologia que s’efectua a Europa / Membres del MIT dirigiran l’assaig el dia 24

Per M. C.

Un model de vehicle similar a l’aparell del Massachussets Institute que es provarà per Vivand.
Un model de vehicle similar a l’aparell del Massachussets Institute que es provarà per Vivand. | TYN GLOBAL
Vivand és l’asfalt triat per part dels científics i investigadors del Massachusetts Institute of Technology (MIT) per posar a prova el seu prototip de vehicle autònom. La del proper dissabte, 24 de setembre, serà la primera ocasió amb què Europa aculli una exhibició tecnològica i sobre innovació del nivell. 
 
A més de conferències i taules de debat, els organitzadors de les Jornades de la Innovació i les Noves Tecnologies (Inntec), que tindran lloc entre els dies 22 i 24 d’aquest mes, han volgut introduir a l’agenda proposicions més lúdiques i curioses. Una d’aquestes cites tindrà lloc el darrer dissabte del mes, a Escaldes-Engordany. El darrer matí de l’Intecc, enginyers i tècnics que formen part de l’equip del MIT que desenvolupa l’automòbil que ha de permetre el conductor lliurar-se d’aquesta etiqueta per ser portat per la tecnologia, efectuaran a Andorra el tercer assaig amb la maquinària. Les dues primeres van tenir lloc als Estats Units i al Japó.
 
Ara per ara, i tal com va explicar la clúster mànager d’ACTinn, Vanesa Arroyo, en presentar les Jornades Inntec, «s’està avaluant amb el Comú d’Escaldes-Engordany quin recorregut es farà», així com de què tractarà la demostració. Després de posar a rodar el vehicle Vivand a través, el cap de l’equip que tira endavant el projecte farà una explicació per als assistents. 
 
A més de la prova pilot amb el vehicle autònom, el clúster ACTinn, encarregat juntament amb la Universitat d’Andorra de tirar endavant aquestes primeres jornades, ha pensat altres activitats encarades a un públic de tota mena i no només per a empresaris, estudiants i autoritats. «Una guarderia robòtica» acollirà els més petits. També per als nens i els seus pares, illa Carlemany serà espai per a diversos stands i tallers. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT