PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’edifici The Cloud obrirà les seves portes a partir del juny del 2019

Amb les millores d’espais públics i zones per a vianants la construcció ha augmentat el seu pressupost pujant els costos fins als 34 milions d’euros

Per ESTEFANIA GRACIA

Espais diferenciats de l’edifici The Cloud que s’aixecarà en els terrenys ocupats per l’agència comercial d’Andorra Telecom, al número 112 de l’avinguda Meritxell, i l’antiga caserna de Bombers.
Espais diferenciats de l’edifici The Cloud que s’aixecarà en els terrenys ocupats per l’agència comercial d’Andorra Telecom, al número 112 de l’avinguda Meritxell, i l’antiga caserna de Bombers. | INFOGRAFIA: ANDREU ESTAPÉ
L’edifici The Cloud es començarà a construir el març del proper any i es preveu finalitzar en un termini de dos anys, al març del 2019. Tot i això, el projecte encara no estarà enllestit, ja que s’hauran de fer els acabats i interiors de l’edifici, que si no surten imprevistos, s’iniciaran el gener del 2018 i s’acabaran el juliol del 2019, data en què finalment s’obrirà la totalitat de la construcció The Cloud (zona comercial, oficines, plaça...). 
 
El pressupost inicial del projecte era d’uns 32 milions d’euros, però amb la incorporació de nous espais públics i el propòsit d’integrar al màxim l’edifici en l’entorn, el cost ha augmentat a una mica més de 34 milions. Tot i això, el president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom i ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va destacar ahir que s’ha «ajustat el pressupost al màxim» i que amb totes les millores que s’han fet els dos milions de més valen la pena. 
 
Fins ara s’ha completat la primera fase del projecte, que era la desconstrucció de l’antiga caserna de Bombers situada a l’avinguda Meritxell, on s’ubicarà l’edifici The Cloud. Aquests treballs han tingut un cost de 357.000 euros. I la propera desconstrucció dels elements no estructurals de l’Edifici Administratiu d’Andorra Telecom (que es preveu iniciar a mitjans de setembre d’aquest any) tindrà un cost de 157.000 euros. 
 
Dinamització laboral / Actualment, una trentena de persones ja estan treballant en el projecte, segons va remarcar el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. «Entre els arquitectes, enginyers i demès persones implicades ja s’estan completant certs llocs de treball. I durant la construcció de l’edifici i els seus voltants es donarà feina a unes 200 persones més». 
 
Un cop estigui finalitzat tot el projecte es preveu que The Cloud albergui prop de 300 nous llocs de treball. Aquests serien a banda dels operaris i treballadors d’Andorra Telecom que ja estan exercint les seves tasques en la companyia de telecomunicacions i que, posteriorment, es traslladaran a la nova construcció. 
 
Situat al pulmó comercial / Alcobé va destacar que The Cloud se situarà en «el pulmó comercial d’Andorra, estarà al centre neuràlgic». Per tant, seguint aquesta premissa, el projecte no només constarà de la construcció del bloc, sinó que també treballarà en tota la zona urbanística del voltant. A través d’una plaça i diverses zones obertes, es crearà un espai públic que donarà «vida i activitat més enllà del propi contingut que pugui tenir l’edifici», va remarcar Alcobé.
 
En total, l’espai públic dels vianants tindrà una superfície de 6.653 metres quadrats. El disseny urbanístic d’aquestes zones s’ha treballat conjuntament entre el Comú d’Andorra la Vella i Andorra Telecom. A més, The Cloud comptarà amb un gran atri o plaça interior que el visitant trobarà a la cinquena planta de l’edifici i que tindrà tres plantes d’altura. «Es tracta d’un espai públic destinat a donar la benvinguda al visitant i comptarà amb elements tecnològics que actuïn com a atracció», segons va destacar l’arquitecte responsable del projecte Gerard Arias. El ministre també va puntualitzar que es dinamitzarà la zona i amb el The Cloud «es complementarà l’oferta ja existent». En aquest sentit, Nadal va destacar que amb la nova construcció no es pretén competir amb el mercat quotidià d’Andorra, ja que els productes i serveis que hi haurà a l’edifici «giraran entorn a la tecnologia i la innovació, creant així nous camps i obrint un nou mercat que actualment el país no té». D’aquesta manera, «la intenció és competir a nivell internacional i no amb els comerços de la zona».
 
Nadal també va assegurar que tot i que hi ha empreses interessades en instal·lar-se a l’edifici, encara és massa aviat, «i fins que el projecte no estigui més avançat i ja en una fase de construcció les empreses no es voldran mullar, volen esperar a veure el desenvolupament de The Cloud» i en funció d’aquest decidir si establir o no els seus negocis en l’edifici. 
 
Espais / La construcció tindrà els espais públics, 35 places d’aparcament (tot i que en un futur es preveu poder ampliar aquest espai fent connexions amb altres pàrquings de la zona), un auditori, uns espais de recepció, una agència comercial, un espai cultural de gairebé 900 metres quadrats (on es realitzaran exposicions amb un marcat caràcter innovador), un espai dedicat a les marques d’insígnia, dos espais d’innovació, un parc tecnològic de 1.554 metres quadrats, dues plantes d’oficines d’Andorra Telecom i un restaurant panoràmic que estarà situat a l’última planta de The Cloud i des d’on es podrà tenir una vista de la zona des de les alçades. 
 
També hi haurà una superfície de 1.900 metres quadrats (aprofitant els espais buits dels costats de l’edifici) reservada a les instal·lacions. En total, The Cloud tindrà una ocupació de 17.000 metres quadrats aproximadament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT