PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COAA s’adhereix al pacte de l’Estratègia Nacional del Paisatge

Els arquitectes se sumen a les estacions d’esquí i a FEDA

Per EL PERIÒDIC

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i la degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes, ahir.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i la degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes, ahir. | Govern d\'Andorra
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i la degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA), Zaira Nadal, van formalitzar ahir l’adhesió d’aquest col·lectiu professional al pacte pel desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge amb la signatura del corresponent conveni.  

Així, els arquitectes se sumen a les estacions d’esquí i a FEDA que amb anterioritat ja han signat aquest pacte que va néixer l’any 2012 com a instrument que vehicula la participació dels diferents sectors en l’Estratègia Nacional del Paisatge 2013-2020.

Segons destaca el Govern, «aquest text compromet als signataris a treballar pel desenvolupament de l’estratègia i a desenvolupar accions de sensibilització amb referència al conjunt de temes que afecten el paisatge».  

Durant l’acte de signatura Calvó va agrair la implicació del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra i va ressaltar el rol important que tenen els professionals a l’hora de sensibilitzar i informar els seus clients sobre la necessitat de preservar i tenir respecte pel paisatge d’Andorra, tant natural com urbà.  

D’altra banda, Nadal va manifestar el compromís de treballar en base a les línies que marca el present pacte i va ressaltar la sensibilitat del col·lectiu professional pel respecte del paisatge en els projectes que porten a terme.

El pacte pel desenvolupament de l’Estratègia Nacional del Paisatge promou el desenvolupament d’accions per assolir diversos objectius en l’horitzó 2020: paisatges naturals d’alta muntanya de qualitat i ben conservats; paisatges rurals revalorats o potenciats paisatges urbans de qualitat, entre altres. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT