PUBLICITAT

Meritxell

Jover es reunirà amb el sector escolar per donar tranqui·litat

El ministre informarà als representants dels diferents canvis efectuats en el transport

Per ESTEFANIA GRACIA

Una nena torna al curs escolar després de les vacances d’estiu.
Una nena torna al curs escolar després de les vacances d’estiu. | ALEX LARA
El nou curs escolar comença amb alguns neguits entre els grups parlamentaris. I és que les modificacions en el transport i el percentatge d’eventuals són dos dels temes que darrerament més preocupen l’oposició.

Al respecte, el ministre d’Educació, Eric Jover, va remarcar ahir durant la Diada de Meritxell que les crítiques vers els canvis en el transport escolar «estan basades a vegades en algunes informacions poc objectives i mal contrastades que han pogut generar, fins i tot, preocupació en alguna gent». Per aquest motiu, «jo mateix em reuniré amb alguns representants per traslladar-los realment quins són els canvis que hem efectuat i donar-los la tranquil·litat absoluta».

Jover va matisar que com a responsables d’un pressupost públic, «tenim uns diners que ens vénen de tots els ciutadans. Per tant, tenim l’obligació de gestionar aquests diners el millor possible, i el que hem fet amb dos anys és reduir la despesa per transport escolar en mig milió d’euros, una xifra molt significativa». A més, «hem fet aquesta disminució sense fer que la qualitat del servei quedi tocada. I el que farem ara és traslladar aquestes informacions».

El professorat eventual / Un altre neguit del sector és el percentatge d’eventuals del sistema escolar. Al respecte, Jover va assegurar que des del ministeri «hem fet un pas que fa molt que no es feia. Som el primer Govern que hem reduït el volum d’eventuals i tenim una política clara de disminució».

El ministre també va recordar que el passat mes de gener es va contractar a una vintena de persones «per disminuir el percentatge d’eventuals, i el gener següent tornarem a treure un edicte per anar disminuint progressivament la proporció d’eventuals en el cos d’educació».

Dos sistemes educatius / Aquest any el sistema educatiu espanyol ha reagrupat part de la seva activitat al centre educatiu andorrà d’Escaldes-Engordany. Jover va puntualitzar que des del ministeri «hem vetllat per adequar els espais el millor possible perquè puguin desenvolupar la seva tasca educativa, i això en cap cas perjudicarà el bon funcionament del sistema educatiu andorrà, perquè ja hi havia una comptabilitat que existia i continuarà existint». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT