PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Un detingut per contraban i conducció temerària

L’arrestat va ser sorprès amb més de 1.600 paquets de tabac

Per EL PERIÒDIC

Una imatge del vehicle que transportava el decomís de tabac.
Una imatge del vehicle que transportava el decomís de tabac. | GUÀRDIA CIVIL
La Guàrdia Civil va comunicar dimecres la detenció a la Seu d’Urgell d’un home de 57 anys, de nacionalitat romanesa i resident a Castelló de la Plana, per diversos delictes en el marc d’un decomís de contraban. L’arrestat va ser sorprès amb més de 1.600 paquets de tabac en un control i va iniciar una fugida en què va posar en perill la integritat dels agents, fins que dimarts passat va ser localitzat a la capital alturgellenca, segons va informar Ràdio Seu.
 
Dimecres de la setmana passada, diversos efectius de la Secció Fiscal de la Seu d’Urgell van aturar a prop de Solsona un turisme Opel Astra, amb un sol ocupant. Atès que el lloc estava prou il·luminat, els agents van reconèixer el conductor, ja que tenia antecedents, i van sospitar que portava tabac de contraban. 
 
En ser requerit per aturar-se, el conductor va intentar fer una maniobra evasiva per fugir, tot posant «en greu risc» els agents. Llavors, l’home va iniciar una conducció temerària, tot envaint reiteradament el sentit contrari de la via i provocant que vehicles que circulaven correctament es veiessin obligats a apartar-se per no col·lidir frontalment.
 
Passats uns quilòmetres i en no aconseguir evadir la presència policial, el sospitós va deixar el vehicle abandonat i va fugir a peu per una zona boscosa de difícil accés. Amb el vehicle abandonat pel conductor, a dins s’hi va trobar, embolicades en bosses de plàstic i en unes caixes, la quantitat de 1.620 paquets de tabac de contraban de diverses marques, valorats en 6.966 euros.
Arran de la posterior investigació, aquest dimarts a les onze del matí, a la Seu d’Urgell, es va detenir el veí de Castelló. Se li imputa un delicte continuat de contraban, a més a més dels delictes contra la seguretat del trànsit, atemptat a agent de l’autoritat i danys.
 
Antecedents/ Es dóna la circumstància que el detingut ja és conegut per la Guàrdia Civil per la seva activitat de contraban. En el que va d’any ja se li havien confiscat, en quatre controls, 7.670 paquets de tabac i 2.240 grams de picadura de tabac, per un valor total de 33.162 euros. De fet, la més recent va ser ara fa tot just dues setmanes, quan se li van confiscar 3.910 paquets valorats en més de 16.000 euros. S’instrueixen diligències que seran lliurades juntament amb el detingut al Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la Seu d’Urgell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT