PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El derbi colomenc obre el teló en el futbol andorrà

La UE Santa Coloma té entre cella i cella la Supercopa, un títol que li falta a les vitrines contra un Don Denis plagat de lesions

Per Iván Moure

El lateral dret de la UE Santa Coloma Xus Rubio condueix la pilota perseguit per l’extrem del Don Denis Santa Coloma Joel Martínez, en un partit de la temporada passada a la Borda Mateu.
El lateral dret de la UE Santa Coloma Xus Rubio condueix la pilota perseguit per l’extrem del Don Denis Santa Coloma Joel Martínez, en un partit de la temporada passada a la Borda Mateu. | El Periòdic
L’esport rei ja està de tornada al Principat. Don Denis i UE Santa Coloma escalfen motors per lluitar pel primer títol de la temporada 2016-2017. Un que només tenen el privilegi de disputar els campions de Lliga i Copa. Demà, a les cinc de la tarda a l’Estadi Comunal, la Supercopa d’Andorra.
 
Són ben diferents les sensacions amb les quals arriben l’equip de Richard Imbernón i el d’Emiliano González. L’entrenador de la UE té entre cella i cella portar a les vitrines un trofeu que encara no tenen les vitrines del club. El mateix sentiment té el preparador d’un Don Denis amb canvis considerables a la plantilla i un mar de baixes.
 
És cert que la Supercopa no arriba en el millor moment per al campió de Lliga. El capità i ànima de l’equip, Marc Pujol, ha marxat a l’FC Andorra amb un altre al qual serà difícil trobar-li un substitut, Cristian Martínez, tot i que «qualitat a la plantilla», com així reconeix Imbernón, «hi ha de sobres». A sobre compta amb la baixa sensible d’Iban Parra i la dels acabats de fitxar Triquell i Silverio – meta de la sub-21–, tots dos per lesió. De la seva banda Ildefons Lima i Gabi Riera són dubte després de patir problemes físics en el partit del dimarts passat de la selecció absoluta davant Letònia, com també un Joel Martínez amb mal en un genoll.
 
Sí hi seran jugadors incorporats aquest estiu com Capdevila –que ja va jugar Champions–, l’extrem Carles Valls, el migcampista del Còrdova B Pedro Santos i els sub-21 Villagrasa i Matos.
 
DUES SETMANES DE DESAVANTATGE / L’altre problema del Don Denis és que va començar la pretemporada el passat 16 d’agost, dues setmanes més tard que el seu rival. «Els jugadors havien de començar després de jugar la Champions i per això no hem pogut començar abans», va justificar-se un Imbernón que va deixar clar que el cos tècnic està treballant per arribar a punt al primer partit de lliga. «Aquest enfrontament ens arriba d’hora, però tampoc ens serveix plorar. Potser no estem en les millors condicions però anirem a totes, a guanyar. És un títol i el volem».
 
Ibernón no té clar amb quin onze jugarà. Està molt condicionat. D’una banda pels tres que són dubte i de l’altra, per l’adaptació dels sis jugadors nous: «El nivell físic no serà cap problema per al partit però sí la tàctica. Amb tantes baixes encara no hem pogut entrenar tots junts i tampoc no hem treballat gairebé res en aquesta faceta».
 
Emiliano ha marcat en vermell l’11 de setembre. Va citar els seus per començar la pretemporada a principis d’agost, per tal d’arribar a la Supercopa en les millors condicions possibles. El tècnic de la UE és conscient de què aquesta temporada ha de posar el llistó ben alt quant a objectius, per un simple motiu: «Vaig parlar amb el president [Joan Antoni Antón] i li vaig dir que, si volia guanyar la Lliga, em portés els reforços que li demanava. I ho ha fet».
 
Millor fons d’armari / Així que considera que té un equipàs, amb la columna vertebral que fa uns mesos va aixecar la Copa Constitució i l’arribada de jugadors del potencial de Miguel Ruiz, Orosa, Nazzaro, Sandro, Juli Sánchez i Leo Alves, aquest últim baixa per lesió. «Si no guanyem la lliga, Apaga i vámonos», va deixar caure l’entrenador de la UE, sobretot perquè disposarà d’un fons d’armari de luxe.
 
Emiliano, a diferència d’Imbernón, té clar amb quin onze jugarà, tot i que no ha volgut fer-lo públic. El que sí va avançar és que jugarà amb un dibuix tàctic d’1-4-3-3, el mateix que Imbernón. «Sé que el Don Denis té diverses baixes però no podem fiar-nos d’això perquè segur que tindrà un onze de garanties i nosaltres hem d’estar preparats. Ens espera una final molt disputada», va ser el missatge d’Emiliano.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT