Mieres

Remuntada èpica de la sub-17 d'hoquei sobre patins

Andorra perdia 0-2 i Nil Dilmé va liderar una remuntada contra Suïssa a l'Europeu

Nil Dilmé celebra el gol que suposava el 2-2, ahir contra Suïssa a Mieres.
Nil Dilmé celebra el gol que suposava el 2-2, ahir contra Suïssa a Mieres. | Marzia Cattini
La selecció sub-17 va aconseguir ahir una meritòria victòria davant Suïssa en un partit que tenia molt difícil remuntar. Davant tenia Suïssa, que es va posar 0-2 al descans, però Nil Dilmé va liderar una segona part tricolor per emmarcar, a la qual va capgirar el marcador per mantenir les opcions de lluitar per la cinquena posició. Itàlia, que va superar Anglaterra també per 3-2, serà demà a partir de la tarda l’últim escoll, amb retransmissió en directe a través del web www.cerh.eu.

L’inici del partit cavant els helvètics va ser d’anada i tornada, amb imprecisions i nervis per part dels dos equips. Suïssa, però, donava més sensació de perill. Amb tot, l’ocasió més clara per inaugurar el marcador la va tenir Roc Xancho  al minut 8, però el seu tir va passar fregant el pal i en la següent acció va marcar Mateo Gasser. Pitjor es posaven les coses quan a tretze segons per al descans, Sandro Meier feia pujar el 0-2. Un cop moral ben fort per als de Roger Corral, en un partit amb més igualtat del que deia el lluminós.

Però en la segona part Andorra va posar una marxa més. Va voler la pilota, va jugar amb criteri, va començar a amenaçar la porteria rival de manera seriosa i els gols van acabar caient. En un minut, entre el 15 i el 16, Nil Dilmé va mostrar la seva enorme qualitat en dues faltes directes, trencant el porter en les dues accions per fer pujar l’empat.

La tricolor va seguir insistint i a sis minuts per al final Nil Dilmé va dirigir una transició a la velocitat de la llum, la va cedir enrere i Liam Pallarés va definir lluny de l’abast del porter.

Espera Itàlia, un equip contra el qual Andorra va perdre en la lligueta inicial 7-2, però que tampoc està tan lluny. El cinquè lloc és possible.